Kadınları bir araya getiren belediye başkan adayı Türkan Keyik hem kalkındırıyor hem de ilçeyi tanıtıyor.

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkan adayı olan Türkan Keyik ilçe kadınlarını bir araya getirerek ilçeye özgü katmer, bükme v erişte üretimi yapıyor. Yöresel ürünlerin üretimini yapan kadınlar ilçeye özgü tatları yaşatırken ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Kadınları örgütleyerek üretim başlatan Türkan Keyik, şehir hayatının insanların geleneksel ve organik lezzetlere olan özleminin arttığına dikkat çekerek “modern yaşam doğal ve organik tatlara olan ilgi ve özlemi arttırdı. İnsanlar çocukluğunda yediği annelerinin yaptığı şeylerin tadını arıyor.” dedi.

Bekillili kadınların üretmeye ve çalışmaya çok yatkın olduğunu belirten Keyik “seçim çalışmaları zamanında Bekilli kadınları üretime nasıl katkı sağlar, ekonomisine nasıl fayda yapabilirler diye düşündük ve bazı projeler geliştirdik. Seçim sonrası istediğimiz sonuçlar olmayınca projelerimizden vazgeçmedik. Çünkü biz Bekilli’ye ve Bekillili kadınlara bir söz verdik. Bugün faaliyete geçirdiğimiz organizasyon ile Bekillili kadınlarımız tarhana, erişte, katmer, bükme yaparak hem ilçelerinin yöresel lezzetlerini yaşatıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.” dedi.

Kurdukları mutfakta sipariş üzerine katmer bükme erişte ve yufka yaptıklarını mevsime göre de ilçede yetişen sebze ve meyveleri değerlendirdiklerini, tarhana yaptıklarını belirten Türkan Keyik “organik ve doğal beslenmek isteyen annelerimizin yaptığı ekmek, tarhana, katmer ve büklerimizi almak isteyen tadını almak isteyen herkesi Bekilli’mize bekleriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi