Çivril’de öğrenciler depremzede aileler yararına kermes düzenledi.

Çivril 30 Ağustos Ortaokul öğrencileri okul bahçesinde geliri depremzedelere gönderilmek üzere kermes açtı. Kısa sürede organize olan öğrenci ve aileler hazırladıkları ürünlerden elde ettikleri geliri deprem bölgesine gönderecek.

Yaşanan deprem sonrası gıda erzak ve kıyafet yardımın yapıldığı deprem bölgesine son olarak Çivril 30 Ağustos Ortaokul öğrencileri destek verdi. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından açılan kermeste her öğrenci annesine yaptırdığı yiyecekleri satışa sundu. Çok sayıda Çivrillinin katıldığı kermesten elde edilen gelirin AFAD aracılığıyla deprem bölgesindeki ailelere ve ihtiyaç sahiplerine gönderileceği belirtildi.

Öğrencilerin açtığı kermesi ziyaret eden belediye başkanı Niyazi Vural, kermese ve dayanışmaya destek veren öğrenci ve velilerine teşekkür ederek kermesin hayırlı olmasını diledi. Öğrenciler ve aileler gün boyu hazırladıkları gıda ürünleri ile kıyafet ve eşyaları satarak kermese gelir elde ederken kermese katılan öğrenciler, kermes ile ülke ve millet olma bilincini pekiştirdiklerini belirterek “bugünkü kermesle Türkiye olarak zor zamanda birlik olma bilincini pekiştirdik. Her öğrenci evinden bir şeyler yapıp, getirdi. Kimi bakliyat, börek, çörek, kimi örgü kazak çorap getirdi. Okul bahçemizde kurduğumuz tezgahlarda bu ürünleri satıyoruz ve elde ettiğimiz gelir okul idaresine teslim edilerek AFAD hesabına yatırılacak ve depremzedelere gidecek” dedi.

Kermesi ziyaret eden Çivril İlçe Millî Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan stantları gezerek, “Depremde zarar gören depremzedelerin yararına düzenlenen kermesimizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Depremden etkilenen vatandaşların, yalnız olmadıklarının bilinmesine ihtiyaçları var. Öğrencilerimizi düzenledikleri organizasyonla depremden etkilenen vatandaşların yalnız olmadıklarını gösterdiler. Duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilerimizi destek veren ve katkı sağlayan velilerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin manevi yönü en az maddi yönü kadar önemli ve kıymetli” diye konuştu.

Çivril 30 Ağustos Ortaokul bahçesinde gün boyu devam eden kermesten elde edilen gelir depremzedeler için AFAD’a bağışlandı.

Editör: Haber Merkezi