Çivril’in her noktasında kutlanan Hıdırellez Bayat mahallesinde de düzenlenen yemek ile kutlandı.

Bayat mahallesinde düzenlenen şenliklerde köylülerin imece usulü topladığı ve pişirdiği yemekler komşu köylerden gelen misafirlere ikram edildi. Mayıs Ayı ile başlayan Hıdırellez heyecanına Bayat köyü de ortak oldu. Çivril’de özellikle bazı yörelerde şenlik havasında kutlanan Hıdırellez yemeği 7 Mayıs Pazar gün Bayat köyünde de verilen yemek ve yapılan yağmur duası ve kılınan şükür namazı ile kutlandı.

BAYAT’TA GELENEK YAŞATILDI BAYAT’TA GELENEK YAŞATILDI BAYAT’TA GELENEK YAŞATILDI

Muhtar Ahmet Saçar öncülüğünde organize olan köy halkı bir gün önce imece usulü topladığı malzemeler köyün kadınları tarafından kazanlarda pişirildi. Pişirilen yemekler öğle namazı sonrası şenliğe katılan köy halkı ve misafirlere ikram edildi. Gençlerin dağıttığı yemek sonrası İlçe Müftüsü Muhammed Çörekçi tarafından yapılan duanın ardından şükür namazı kılındı.

Bayat köyü Hıdırellez şenliklerinde yemek malzemelerini kendi aralarında toplayan köy halkı yemeğin dağıtım ve bulaşıkların yıkanmasını da imece usulü yaparak atalarından gelen mirası devam ettirmiş oldu.

Hıdırellez şenlikleri davetine katılan herkese teşekkür eden muhtar Ahmet Saçar “atalarımızın geleneklerini yaşatmak için her yıl düzenlediğimiz Hıdırellez şenliklerine katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi