Gazetemiz köşe yazarlarından emekli öğretmen Mümtaz Başkaya’nın araştırma yazısı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından Ortaokul 5. sınıflar için hazırlanan ders kitabında yer aldı.

“Türk Konukseverliğine bir örnek: Köy Odaları” başlıklı bu araştırma yazısının bir bölümü, Etkinlik genel başlığı altında ülkemizdeki tüm resmi okullarda okutulmakta olan ders kitabında yer alıyor olması Çivril için de sevindiricidir.

Mümtaz Başkaya konuyla ilgili süreci şöyle anlatıyor; “Zaman zaman ülke çapındaki dergilere yazılar gönderiyorum ve gönderdiğim yazılar büyük bir beğeniyle yayınlanıyor. Konu edilen yazımın tamamı www.baae.meb.gov.tr adresinde yayınlandı.Daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Kitap Komisyonu’nda görevli bir kişi beni aradı ve ilgili araştırma yazımın komisyonca beğenildiğini, ders kitabında yer vermek istediklerini belirtti. Benim de onayım alındıktan sonra bu yıl hazırlanan ders kitabında yer vermiş olmalılar. Geçen hafta bir öğretmen arkadaşımın haber vermesiyle 5. Sınıf Ders kitabında yer aldığını öğrendim. Ancak bu benim için sürpriz olmadı. Çünkü demin de sözünü ettiğim gibi Bakanlıktan telefon edip onayımı almışlardı. Emekli öğretmen olduğum için, ülke çocuklarına yararlı olmam beni çok mutlu etti.”dedi.

Kültürel hayatın, içinde yaşadığımız olayların bütünü olduğunu ifade eden Başkaya; “Ne yazık ki teknolojinin artmasıyla yaşam biçimlerimiz hızla değişiyor. Ama bizler yaşadığımız ölçüde çağın canlı tanıklarıyız. Bu tanıklığımızı kalıcı hale getirmeli ve gelecek kuşaklara taşınmasında aracı olmalıyız. Ama bu tanıklığın doğru ve yaşandığı gerçek biçimiyle yapılması, çarpıtılmaması şartıyla. İlçemiz Çivril’de ve Anadolu’nun diğer yerlerindeki köy ve kasabalarda yakın zamanlara kadar köy odaları yaşatılmakta idi. Köy odası olan köylerde öğretmen olarak görev yaparken, ben de köy odasına gelen konuklara yemekler götürdüm ve onlarla akşam vakitlerinde odaya giderek sohbet ettim. Aslında yaşadıklarımızı kültürel değerler bağlamında yazıya dökerek kalıcılığını sağlamalıyız.” Dedi.

Yazılarıyla kültürel hayatımızda kalıcılık sağlayan Mümtaz Başkaya’yı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi