Nisan ayı içerisinde yapılması planlanan İYİ Parti Denizli İl Kongresi Koronavirüs tedbirleri nedeni ile ileri bir tarihe ertelenmişti. İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve il kongre tarihinin 5 Temmuz olarak belirlendiğini açıkladı.
İl Başkanlığına şuan ki İl Başkanı Hasan Akgün’ün yanı sıra Raziye Akışık ve Mustafa Çobanoğlu da adaylıklarını sosyal medya hesaplarından açıkladılar.
AKGÜN YENİDEN ADAY
İl Başkanı Akgün yaptığı açıklamada; “Bugün İYİ Parti Denizli İl Kongre tarihini netleştirmek için Genel Merkez’deydik.
İl Kongremiz 5 Temmuz 2020 Pazar Günü yapılacaktır.
Genel Merkezin bilgisi dahilinde, yapılacak olan İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na adayım.
Saygılarımla” ifadelerine yer verdi.
İLÇE BAŞKANI İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU
İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mustafa Çobanoğlu ise İl Başkanlığına adaylığını şu sözlerle açıkladı; “Sevgili arkadaşlar,
İYİ Parti, kurulduğu ilk andan itibaren umut kaynağı olmuş, milletimizin teveccühünü kazanmıştır. Biz de bu camianın bir ferdi olmaktan her zaman gurur ve onur duyduk.
İYİ Parti’de aldığımız her görevi, bir nefer şuuruyla yerine getirmeye özen gösterdik. Görevden hiçbir zaman kaçmadık, elimizi taşın altına koyduk. Her zaman kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin dilini benimsedik. Kavgaya ve ayrışmaya ise kulaklarımızı da, gönlümüzü de kapattık.
Gelinen noktada partimin iktidara yürüyüşüne omuz vermek, bu kutlu yolculukta sorumluluk almak adına siyasi yaşantımda yeni bir dönem için heyecanla yola çıktım. İYİ Parti’mizin il kongresinde aday olarak bir kez daha dava arkadaşlarımızın desteğine talip oldum.
Birlik ve beraberlik içinde İYİ Parti iktidarına yürümek için sizlere el uzatıp desteklerinizi bekliyorum.”
İL BAŞKANLIĞININ KADIN ADAYI AKIŞIK
Denizli İl Başkanlığına adaylığını açıklayan bir diğer isim olan Raziye Akışık ise kadın aday olarak başkanlık yarışında yerini aldı. Yaptığı açıklama ile Akışık İl Başkanlığı adaylığını şu sözlerle duyurdu; “Haksızlığa karşı her daim BAŞIMIZ DİK DURDUK! BU YOLA KELLEMİZİ KOYDUK YETMEDİ BİR DE TEKME VURDUK!DÜN KİME HAKSIZLIK YAPILDIYSA BUGÜN YAPILAN TÜM HAKSIZLIĞA SES OLDUK!
BU SÜREÇTE YAPILACAK OLAN İL BAŞKANLIK KONGRESİNDE ADAYIM ARKADAŞLAR! ÖLÇTÜM ,TARTTIM BİÇTİM! BELKİ CEBİMİZDEN DEĞİL AMA GÖNLÜMÜZDEN HARCARIZ!
İYİ Parti Denizli İl Başkanlığına Adayım ,BU DA BÖYLE BİLİNE!!!DUYANLAR DUYMAYANLARA İLETSİN!!! SADECE KENDİME VE YARADANA GÜVENEREK ÇIKTIM BU YOLA!!”

Editör: Haber Merkezi