Verilen vaatler de bu büyüklüğe yakışır şekilde Çivril için 118 dev proje ile insanların beyninde yer etmiş ardından büyükşehrin 121 dev projesi bütün medya ve basında yer bulmuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Çivril’e her gelişinde ‘Denizli’de ne varsa Çivril’de de aynısı olacak.” sözleri ile halkın duygularını okşuyor takdirini kazanıyordu. Bu sözlere istinaden Çivril halkı sabrediyor 5 senelik süre içinde yapılacağı düşüncesini taşıyordu. Aradan geçen zaman ve geriye kalan zamana bakılınca umutların o heyecanın yerini bu saatten sonra yapılmaz tedirginliğine bıraktı.

Seçimlere bir buçuk sene gibi az bir zaman kalması buna rağmen henüz yapımına hiç başlanmamış projelerin olması verilen sözlerin tutulmayacağının sinyallerini mi veriyor?

MÜTEAHHİTLER KAÇIYOR

Bir sene önce Denizli Büyükşehir tarafından ihalesi verilen ve şimdiye kadar tamamlanmış olması gereken Haydan, Irgıllı ve Emirhisar mahallerinin kanalizasyonu yarıya bile gelmeden durdu. Nedeni ise yüklenici firmanın batması.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen sene ihaleye çıkarılan ve şimdiye kadar tamamlanması gereken Gümüşsu, Özdemirci, Işıklı, Karabedirler, Çıtak mahalleri halı sahaları yapılmadı. Nedeni yüklenici firma ile yaşanan sorunlar.

Çivril Belediyesi tarafından ihaleye verilen Atatürk Caddesinin parke taş döşenmesi aylarca gecikti ve Çivril halkına ızdırap oldu. Nedeni ise yüklenici firma ile yaşanan sorunlar.

Yüklenici firmaların işi yapıp yapamayacak güçte olup olmadığı araştırılmıyor mu yoksa sorun yaşanan yüklenici firmalar hep Çivril’e mi denk geliyor?

BAŞKAN ZOLAN HAVLU MU ATIYOR? BAŞKAN ZOLAN HAVLU MU ATIYOR?

ÖNCELİK DİĞER İLÇELERE

Denizli’nin bütün ilçeleri güzel olsun tüm ilçeleri ile birlikte muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir Denizli Büyükşehir olsun buna kimsenin bir itirazı yok.

11 Mayıs 2016’da basında büyük yer bulan haberde “Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eylem Planı içerisinde yer alan 121 proje kapsamında Acıpayam, Buldan ve Sarayköy ilçelerinde katı atık aktarma istasyonu, Tavas İlçesi’nde ise katı atık bertaraf tesisi kuracak. Büyükşehir Belediyesi’nin üç ilçeye kuracağı katı atık aktarma istasyonlarıyla, Acıpayam, Serinhisar, Buldan, Güney, Sarayköy ve Babadağ ilçelerinin katı atıkları da bu bölgelerdeki istasyonlarda toplanacak. Toplanan atıklar düzenli depolama sahalarında bertaraf edilecek. Tavas İlçesi’ne kurulacak katı atık bertaraf tesisinde ise Kale ve Beyağaç’ta toplanan evsel atıklar kontrollü bir şekilde bertaraf edilecek.” denilmişti.

Bu haberde bulunan tesislerin çoğunun yapımı tamamlandı. Görüldüğü gibi içinde Çivril’in adı geçmiyor. Lakin seçimlerde dağıtılan 118 DEV PROJE’nin 9. maddesinde ve Çivril’e yapılan gezileri esnasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından “ÇİVRİL’E KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPILACAK” sözü verilmişti. Seçimler 2014’de yapıldı şimdi 2017 yılının ilk yarısını geride bıraktık ve diğer ilçelere verilen sözler hızlı bir şekilde yerine getirilirken Çivril’e yapılacak tesis için henüz planlama safhasından öteye gidilemedi.

KAYIRMA MI VAR?

Nüfusu binden aşağıda olan hiç bir yerleşim yerine kanalizasyon yapılmayacak denilmişti. TUİK verilerine göre baktığımızda nüfusu 817 ama kanalizasyon yapılmış bir mahalle var. Mahallenin adı Tavas ilçesinin GARİPKÖY MAHALLESİ. Bu mahallenin nüfusu 817 olmasına rağmen kanalizasyonu yapılan ve bir de 786m2 sosyal tesis yapılan bu GARİPKÖY MAHALLESİNİN ayrıcalığı nedir? Bu mahallenin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın mahallesi olmasının bir etkisi olabilir mi?

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven kendi mahalleniz olan BEKİRLİ MAHALLESİ’ne taş döşemenin haricinde ne yaptınız?

ZOLAN HAVLU MU ATIYOR?

Daha yerine getirilmeyen onlarca vaat sayabiliriz. İnsanın aklına farklı farklı sorular gelmiyor değil.

1) Başkan Zolan’ın Çivril’e bir düşmanlığı mı var?

2) Diğer ilçe belediyelerin yatırımları bu kadar kısa sürede hayata geçebiliyorken Çivril’in yapılan yatırımları neden hep sorunlu oluyor yada hiç yatırımı için adım atılmıyor?

3) Diğer ilçe belediye başkanları Başkan Zolan’a söz geçirebiliyor da Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven söz mü geçiremiyor?

Ve 4) Başkan Osman Zolan verilen sözlerin yetişmeyeceğine kanaat getirdi ve havlu mu atıyor?

Editör: Haber Merkezi