Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kentte görev yapan medya mensupları ile bir araya geldi. Gazeteciliğin çok kıymetli olduğunu belirterek, basının olmadığı bir dünyada nefessiz kalınacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Sizler bizlerin nefesi, sesisiniz”dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Denizli’de görev yapan medya çalışanları ile buluştu. Çamlık Parkı’nda düzenlenen programa,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay, Basın Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Eşmen, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdal Işık ve basın mensupları katıldı. Karaçay, programın açılış konuşmasında bu özel günde kendilerini unutmayarak böylesine bir organizasyonu düzenlediği için Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Basın Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Eşmen de Denizli’de basın çalışanlarının birlik ve beraberlik içerisinde görev yapıyor olmalarına sağladığı destek ve basın camiasına verdiği önemden dolayı Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

“Sizlerin varlığı çok kıymetli”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, davetlerine icabet eden tüm medya mensuplarına teşekkür ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gazeteciliğin herkesin yapabileceği bir meslek olmadığını ifade eden Başkan Zolan, “Sıcakta soğukta, yağmurda karda, gecede gündüzde, kısacası her an her yerde halkın haber alma hakkını yerine getiriyorsunuz. Yaptığınız hizmet gerçekten çok kıymetli, herkesin yapabileceği bir iş değil. Mesai kavramı tanımadan, gece gündüz insanlarımıza habervermek ve kamuoyunda oluşan olayları aktarabilmek adına çalışıyorsunuz. Sizler kamu görevi yapıyorsunuz. Basınınolmadığını düşündüğümüzde, herkes bilgiden, haberden yoksun olur, o şehir, ülke, dünya nefessiz olur. İnsanlar birbirini tanıyamaz ve haber alamazlar, gündemi takip edemezler. Sizlerin varlığı çok kıymetli” dedi.

Konuşmaların ardından basın mensupları Başkan Zolan’a merak ettiklerini sordu.

Editör: Haber Merkezi