Ankara’da katıldığı toplantı sonrası ilgili bakanlıklarla yaptığı görüşmeler sonrasında netleşen bazı yatırımların yanı sıra DOĞALGAZ hakkında da açıklamalarda bulundu.

VURAL, “ÇİVRİL’İMİZE MÜJDE OLSUN”

Doğalgazla ilgili Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu karar alarak Çivril’de doğalgaz dağıtım alanı içerisine dâhil etti. Taşımalı sistem olarak doğalgaz arzını hemen başlatacaklar. Çivril’e yaklaşık 33 km’lik mesafedeki ana hattan da BOTAŞ’la birlikte buradaki dağıtım şirketi, ENERYA dağıtım şirketi ile birlikte doğalgazın Çivril’e arzını sağlayacak. Tabi inşaat işleri, kamulaştırma işleri yaklaşık bir buçuk yıl gibi bir süreç alacak. Sonrasında da taşıma istasyonuna o doğalgazın bağlantısı yapılıp artık kısım kısım mahallelerimize doğalgazın kazı ve arzı çalışmaları devam edecek. Bunu da sizler aracılığı ile Çivrilliremize müjde olarak vermek istiyoruz. Enerji Bakanımızla ayaküstü bu konuyla ilgili bir sohbet imkânı bulduk. Kendileri Çivril’e doğalgazı getiriyoruz diye bize müjdeli haberi verdi.

“PLANLADIĞIMIZ PAROJELERİMİZ VAR”

Bundan sonra Ankara ziyaretlerini sıklaştıracağını ifade eden Vural; Yine milletvekillerimizi ziyaret ettik. Tabi, genel idareden hükümetin bakanlıklarından ne kadar bütçe alabilirsek o kadar menfaatimiz olacak bir durum. Hayata geçirmeyi planladığımız bazı projelerimiz var. Bir at çiftliği projemiz var. Bununla ilgili bakanlıklardan yine bütçe aktarımı için girişimlerimiz oldu. Kıralan’da ki sahanın çim sahaya dönüştürülmesi için bakanlıktan destek taleplerimiz var. Oraya da güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Yine Kıralan bölgesindeki sanayi sitesi Esnafının daha iyi şartlara kavuşabilmesi için bir kooperatif oluşumları var. Sanayi sitesi kooperatifleri var. Bununla ilgili de milletvekillerimiz aracılığıyla Sanayi Bakanlığından bir proje oluşturmak için bir girişimde bulunduk. Onları daha güzel şartlarda daha verimli daha bol kazanç elde edecekleri mekâna taşıma düşüncemiz var. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Başkanlığından üniversite sınavının ilçemizde yapılması için yine YÖK ve ÖSYM ile girişimlerde bulunacak. Çivril’de yapımı başlanan ama ödenek yetersizliği gerekçesi ile müteahhidin yarım bıraktığı bir iş var. Bu işin de tamamlanması için girişimlerimiz var. Yine Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz Çivril Dinar yolu bir mahkeme kararı ile iptal edilip müteahhit işi bıraktı. Yeniden ihalesinin yapılıp işin başlaması için girişimlerde bulunduk. Aynı şekilde İğdir Kavşağı ile Işıklı Kavşağı arasında yarım kalan çevreyolumuzun tamamlanması için de girişimlerde bulunduk. Çivril’imize yeni bir güneş enerji Santrali GES kurmak için girişimlerimiz oldu. Bunun yanı sıra İğdir Bölgesinde özellikle derelere var ıslah edilmesi gereken. Bununla ilgilinde Devlet Su işlerine ıslahının yapılması için dosyalarımızı sunduk. Sığırkuyruğundaki yolun düzelmesi için sonrasın da bu camilerin restorasyonun yapılması için bakanlığımızla görüşmelerimizi yaptık. Tabi bunları bu gittiğimizde değil de önceden altyapısını yapıp sunduğumuz projeler. Kufi çayı bölgesinde bir yeraltı barajı inşaatı başlayacak ve Çivril’imize de bu barajı kazandırmış olacağız. İlçemizde daha kaliteli bir sulama yapılacak, su kaybı en aza inecek, maliyetler en aza inecek çiftçimiz daha iyi ürün elde edecek. Tabi her gittiğimizde randevu alabildiğimiz bakanlıklar, genel müdürlüklerle bu görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Çivril’imize Genel İdare bütçesinden ne kadar fazla bütçe aktarabilirsek Çivrilli hemşerilerimize yaşam standartlarını, gelir düzeylerini yükseltmek için de çalışmalar yapmış olacağız. Bu aradan belediyemiz olarak da tamiratlarla tadilatlarla, bunun yanı sıra köylerimize ufak çaplı yol çalışmaları yapıyoruz. Tabi bütçe yatırımlar değil bunlar önümüzdeki dönemlerde bütçemizde denklik oldukça yatırımlarımız, çalışmalarımız hızlanarak devam edecek.” Dedi.

“IŞIKLI’DA VAATETTİĞİMİZ PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Işıklı gölü ile ilgili açılan davadan dolayı Işıklı imar planının iptal edildiğini ifade eden Vural; “Büyükşehir Belediyesi ile bu konuyla görüşmelerimiz yaptık. Osman Başkanla Işıklı Gölünü yeni bir koruma amaçlı bir imar planı hazırlanıyor. Bu koruma amaçlı imar planı hazırlanıp askıya çıkardıktan sonra oradaki çalışmalarımız da gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesinin yapacağı işler var. İlçe belediyesinin yapacağı işler var. Işıklımızda da vaat ettiğimiz projeleri de gerçekleştireceğiz. Ama şuan plan olmadığı için ne bakanlıktan ne Denizli Büyükşehir Belediyesinden ne de İlçe Belediyesinden orada da bir yatırım yapma imkânımız yok. Sadece temizliğini yapıyoruz. Temiz tutmaya çalışıyoruz, tek gayemiz bu.”

“İĞDİR ÇAMLIĞINDA YÖRESEL TATLAR OLACAK”

İğdir Çamlığının ihalesi verilen firmayla karşılıklı fes edildiğini ifade eden Vural; “Çivril’imizin yöresel tatlarını orada gelen misafirlerimize ikram edeceğiz. Çayını kahvesini içmek isteyen vatandaşlarımızı da çalışmalarımız bittikten sonra oraya davet ediyoruz. Orada keşkek yapmak istiyoruz. Haşhaşlı katmerimizi yapmak istiyoruz. Homa’nın meşhur cevizli haşhaşlı katmerini yapmak istiyoruz. Çivril’in lokantalarında bulunmayan ama yöresel olan lezzetlerimizi b u tesiste gelen misafirlerimize ikram edeceğiz. Oradaki arkadaşlar çevre düzenlemesini, temizliğini yapmaya devam ediyor. En kısa zamanda çok uygun fiyatlarla güzel lezzetleri orada Çivrillerimize tattırmak istiyoruz.” Dedi.

“IRGILLI, ÖZDEMİRCİ VE EMİRHİSAR’DAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

Irgıllı, Özdemirci, Emirhisar gibi yollarının yapılması ile ilgili gecikmeler yaşandığı ifade eden Vural; “Gecikmeden dolayı hemşerilerimizden sizlerin aracılığıyla özür diliyoruz. Ama sebeplerini de hemşerilerimiz biliyorlar. Onların da anlayışla karşılayacaklarını umuyoruz. Özellikle belediyemizin sosyal medya hesabından ufak tefek tamirat ve tadilatların görüntülerini paylaşınca Irgıllıdan, Özdemirci’den, Emirhisar bölgesinden daha fazla telefon ve tepki gelemeye başladı. Cabar, Koçak’a yapılan taş döşemelerinden sonra serzenişte bulunuyorlar. Neden burada çalışmalar yapılmıyor diye. Cabar’da, Ömerli’de, Koçak da ufak mahallelerimizde yaptığımız çalışmalar orada bulunan mevcut taşlar alınmış, o taşlar oraya bırakılmış, kayboluyor. Zarar uğramadan o az miktarda ki taşlarla eksik kalan işleri tamamlamak için yapılan işler. Yani büyük çaplı projeler değil. Yine Büyükşehir Belediye başkanımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Irgıllı, Özdemirci ve Emirhisar’da ki yol çalışmalarını inşallah en kısa sürede çalışmalara başlayacak. Onlarında bildiğim kadarıyla ödenekle ilgili bir kredi başvuruları var. O gerçekleştiği anda Büyükşehir buradaki yarım kalan işleri tamamlayacak. Yakın bir sürede başlayacağını söylüyorlar. Şu gün deyip takvim vermeyelim. Temennimiz kar, yağmur başlamadan, yağmur çamur olmadan bu yatırımların tamamlanması.”dedi.

“CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Çivril halkının 29 ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Vural;

” Çivrilli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. İlelebet bu topraklarda en güzel şekilde yaşamayı temenni ediyorum, dua ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi