Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural söz alan meclis üyelerine süre kısıtlaması getirdi.

Mecliste söz alan CHP’li meclis üyesi Tunay Yazıcı’nın konuşmasında gündem maddesinden farkı konuda konuşması üzerine Başkan Vural süre kısıtlaması getirdi.

Süresi dolduktan sonra konuşmaya devam eden meclis üyelerinin mikrofon sesinin kısılması talimatını veren Başkan Vural bundan sonra mecliste süre ile konuşulacağını yoksa konuşmaların gündemin dışına taşındığını belirtti.

Mikrofon sesinin kısılmasına bir tepki de CHP’li meclis üyesi Nuran Şafak’tan geldi. Nuran Şafak; “Sayın başkan siz bizi sesimizi kısmakla tehdit ettiniz. Ben bunu kınıyorum. Bu şekilde kısmakla biz bir yere gidemeyiz. Biz burada Çivril halkın sesiyiz. Sonuna kadar bunu kullanmak durumundayız. Onun için tehdidiniz hoş olmadı.” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Adem Güllü ise şunları söyledi; ” Ayrıca bir süre konusu gündeme geldi. 2-3 dakika yeterli olmadığını düşünüyorum. Çünkü bazı şeyler bizim inisiyatifimizdedir. Ama bazı süreler var ki yöneltmelikte belirlenmiştir. Bunu da bir inceleyelim. Hangi konularda kim ne kadar konuşabilir. Hangi konular da başkan sınırlayabilir. Oylamayla burada sınırlandırabiliriz bunları da oturup, tartışıp değerlendirelim. İsterseniz onun içinde biz bir komisyon kuralım. Ayrıca söz kesme olayı benim çok hoşuma gitmeyen bir olaydır. Sözlerin kesileceği bazı durumlarda vardır. Ancak söz konusu burada belediye ve belediyecilikle ilgiliyse biraz buna dikkat etsek daha iyi olur düşüncesindeyim.”

Editör: Haber Merkezi