Çivril Belediye barınağında yaşayan hayvanlar için sıcak ortam oluşturuldu.

Havaların soğuması ile birlikte sokak hayvanlarının barınma sorunları da arttı. Çivril belediyesi tarafından tedavi ve bakımları yapılan sahipsiz sokak hayvanları belediye çatısı altında barındırılıyor.

Soğuk havalarda hayvanların barınmasına uygun olmayan Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezi binasında iyileştirme çalışmaları yapıldı. Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çulha tarafından binanın soğuk gireceği açık alanları kapatılarak muhtelif yerlere ısıtma cihazları yerleştirildi. Hayvan sevgisi ile tanınan Başkan Ekrem Çulha, “Çivril Belediyesi olarak sokak hayvanları için gerekli tedavi ve bakımları yapıyoruz. Ne yazık ki klinik binamız soğuk kış şartlarına uygun değil. Önümüzdeki süreçte yeni bir klinik binası yapacağız ama güne kadar mevcut koşulları iyileştirmemiz gerekiyordu. Hayvanların bulunduğu binada soğuk giren açıklıklar vardı. Buraları kapattık ve ısıtma cihazları ile daha yaşanılabilir bir hale getirdik. Çok fazla küçük köpeğimiz var onların daha sıcak bir ortamda yaşayabilmeleri için ne gerekiyorsa belediye olarak yapacağız.” Dedi.

SICAK ORTAM SICAK YEMEK

Çivril Belediyesi Sokak hayvanları Kliniğinde bakılan köpekler için sıcak yemek projesini hayata geçireceklerini kaydeden Ekrem Çulha, “Belediyemiz çatısı altında veteriner hekimlerimizce tedavi ve bakımları yapılan ama henüz doğal yaşam alanına bırakılmaya hazır olmayan köpeklerimiz yaşıyor. Veteriner hekimlerimizce kısırlaştırmalarını da yapmış olduğumuz köpeklerimize sıcak bir ortam sağladık. Şimdi yeni projemizle sıcak yemek vermeyi planlıyoruz. Böylece canlarımız hem sıcak yuva hem de sıcak yemekle daha rahat yaşayacaklar.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi