Çivril’de sebze karığı yaptığı bahçesi SİT alanı ilan edilen vatandaş yetkililerden yardım bekliyor.

Bahçesi SİT alanı ilan edilen ve günden güne çöken Bayram Tokkal “bahçem de çukurlar oluşuyor ve çöküyor. Geçen yaz annem bu çukurlardan birine düştü” dedi.

Çarşı mahallesinde bulunana evinin yan tarafında bulunana konağın Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi eser niteliğinden dolayı restore edildiğini belirten Tokkal “yan taraftaki konak tarihi eser olduğu için restore edildi ve koruma altına alındı. Muhtemelen bizim bahçemizde de zamanın konaklarından birisi vardı ve çöken kısımlar o konağın temelleri olabilir” dedi.

Aşağıda taş örgülü duvarlar var

Bahçesindeki çökmeleri sebze karıkları yaptığında fark ettiğini belirten ev sahibi Bayram Tokkal “yazın bahçemize sebze yapıyoruz. Karıkları sularken suyun tüm karıkalar ulaşmadığını fark ettim. Kontrol ettiğimde bahçenin ortasında büyük bir yarık gördüm aşağıya baktığım zaman taş duvar ve büyük odalar gördüm. Yetkililer geldi Drone ile baktı ve bahçemin SİT alanı olduğunu söyledi” dedi.

Yan tarafında tarihi Konak var

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bahçenin yan tarafında bulunan Mavi Konak’ı restore ettiği esnada bahçesinde de inceleme yaptığını ve alanı SİT alanı olarak belirlediğini belirten Bayram Tokkal “bahçemi çapaladığım zaman eski yazılı paralar çıkıyor. Önemi değeri nedir bilmiyorum. Ancak bahçemin olduğu yerde eskiden bir konak olduğu ve Çivril Yunan işgaline uğradığında konak karargâh olarak kullanıldığı ihtimali var. Yüzeyden baktığımda aşağıda büyük odalar görünüyor. Ve bahçemden büyük bir mermer blok çıktı. Ustalar çıkan mermer blokun bir yapının kilit taşı olduğunu ifade etti” dedi.

Bahçesine ektiği sebzeleri hasat ettiği sırada annesinin açılan çukurlardan birine düştüğünü ve komşuların yardımı ile çıkardığını belirten Tokkal “geçen yaz sebzelerimizi hasat ederken annem açılan çukurlardan birine düştü. Yaklaşık 2 metre derinlikte büyük bir oda görünüyordu. Komşularla annemi çıkardık. Bahçemin altında bir şey var ancak ne olduğunu bilmiyorum. Yapılacak detaylı bir çalışma ve inceleme ile ne olduğunun ortaya çıkartılmasını istiyorum. Bu konuda Çivril Belediyesi ve Denzili Büyükşehir Belediyesinden destek ve yardım bekliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi