Abdurahman Düz, demişti ki: “Aziz hocam en çok beni döverdi. Babamın amca kızı Hatice Önder’in damadı, Hüseyin Doğanay: “Aziz hoca ile tarla husumeti vardı, o yüzden beni okula almazdı. Daha sonra durum düzeldi, aramız da iyileşti.” Hüseyin Doğanay’ın hanımı Kadriye Doğanay: “Aziz amcam çok sertti, bizi döverdi. Çok korkardık” diye anlatmıştı.

Günün birinde Haydanlı Senarist Mehmet Uyar hocamın evindeyiz. Mehmet hocam annesine seni kim okuttu, öğretmenin kimdi, diye sordu. Rahmetli annesi Rabia teyze de yeğenim Dilek’i gösterdi, “Bunun dedesi” dedi. Dilek’in dayısı olduğumu söyledim ve sordum, “Babam nasıl bir öğretmendi” diye. Öğrenci iken babam dövmüş, bir daha da okula gitmemiş. Rahmetli ağabeyim Mehmet Doğan’da babamın öğrencilerinden. Anlattığına göre de en çok dayak yiyenlerden…

Eski muhtarlardan Bekir Karabulut’un babası anlattı: “Adım Halil Karabulut, 1930 Haydan doğumluyum. Çil Bekir’in Halil derler. Aziz hocamı çok severdim, hiç dayağını yemedim. Eşim Yirik Ali’nin kızı Nazife. O da öğrencisiydi ancak, hocam bir kere dövmüş, Nazife’de bu yüzden okulu bıraktı. Piyeste imam bendim. Kara tavuk kanından çocuğu olmayan kadınlara muska yazdım. Sonra jandarma geldi beni götürdü, piyes bitti.”

Rahmetli Nazife Karabulut’a: “Babam sizi dövmüş, okulu bırakmışsınız. Haksızlık olmuş” dediğimde, “Ne bilim ben oğlum. Hocamı çok severdim, çok da korkardım” demişti…

Damadı eniştem Hüseyin Özsoy, demişti ki: “Rahmetli babam çok iyi insandı.” Piyesteki Jandarma Haydar Alkan, kısaca dedi ki: “Aziz hocam iyi adamdı vesselam.”

Babamın Osman Çavuş olarak bilinen amcasının torunu Zekeriya Eren: “1930 Haydan doğumluyum. Bize Emirler derler. Babam Hacı İbrahim, anam da Osman kızı Zarife. Aziz hocamı çok severdim, haksız yere cezaevine girdi. Eğitmenlik sonrası da birlikte çok çalıştık. Bir gün okul yerine tavşan avına gittiğim için dayak yedim ama üzülmedim…”

Babam Haydan’da eğitmenlik yaptı biliyordum. 30 Ağustos okulunda da yapmış. Hacı Osman Kamer anlattı, ben de o zaman öğrendim. 30 Ağustos okulunda öğretmenin biri askere gidince yerine babam okutmuş. Hacı Osman Kamer, Ramazan Işık, Tahir Oğuz, Ömer Karabulut, Mehmet Yöndem, Osman Yazıcı. Allah sağlıklı ve hayırlı ömürler versin babamın yaşayan öğrencilerinden.

Eğitim: Zorla, dayakla değil, sevgi ile severek olmalı…