Çivril’de yanmayan sokak lambaları yüzünden bazı sokak ve ana caddeler karanlığa gömülürken bazı sokak ve mahallelerde de gün aydınlanmasına rağmen sönmeyen sokak lambaları olması dikkat çekiyor.

Çivril’de yetkilisi bulunmayan Aydem İşletme Şefliği akşam saatlerinde bazı ana caddelerin aydınlatma lambalarını yakmayı ihmal ediyor. Çivril’in en büyük ve işlek caddesi olan Uşak caddesinde çoğu zaman yakılmayan sokak lambaları caddeyi karanlıkta bırakırken cadde üzerinde evi bulunan ve caddeyi kullanan vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Aydem’i aradıklarında sokak lambalarının yandığına dikkat çeken bazı sakinler “çoğu zaman gece yarısına kadar ana cadde sokak lambaları yanmıyor ama telefon edersek hemen yanıyor. Bu da bize arıza olmadığını lambaların unutulduğunu ya da işini yapması gerekenlerin unutkanlığını gösteriyor” diyerek duruma tepki gösterdiler.

ÇİVRİL KARANLIKTA KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL

Bazı vatandaşlarda lambaların tasarruf için yakılmadığını belirterek “ sokak lambalarını yakma işi otomatik olmalı yani her gün onları yakan söndüren biri yoktur. Bence Aydem tepki gösterilmediği sürece sokak lambalarını yakmayarak kendince tasarruf yapıyor. Çoğu ara sokakta lambalar yanmıyor zaman zaman bunu ana caddelerde de uyguluyorlar. Durumdan ne belediyenin ne de kaymakamlığın haberi var. Akşam oldu mu Çivril’in birçok noktası karanlıkta” dedi.

ÇİVRİL AYDEM DE YETKİLİ YOK

Bazı vatandaşlarda gün aydınlanmasına rağmen bir çok sokakta lambaların yanmaya devam ettiğini belirterek sorunun Aydem’de yetkili bir sorumlu olmamasına bağladı. Çivril İşletme şefliğinde görevli bir yetkili olmadığını ifade eden vatandaşlar “Aydem şefi yaklaşık 6 ay önce görevden alındı ve yeni atama yapılmadı. Yetkilisi olmayana kurum ancak bu kadar çalışır. Bazı sokaklarda lamba yanmıyor bazı sokaklarda güneşli günlerde lamba yanıyor. Olan her zaman ki gibi vatandaşa oluyor. Ya karanlık sokaklarda kalıyor ya da gündüz yanan sokak lambasının enerji tutarını faturasın ile ortak oluyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi