Çivril’de, gündüz saatlerinde bile yanan sokak lambaları vatandaşın tepkisini çekiyor.

Çivril’de gece yarısı ana cadde sokak lambalarını yakmayı unutan Aydem şimdi de sokak lambalarını karanlık olmadan yakıyor.

Artan fiyatları vatandaşın faturasına yansıtan Aydem, sokak aydınlatma lambalarını yakma ve söndürme saatlerini düzene koyamadı. Geçen hafta Uşak ve Hükümet Caddesi Sokak aydınlatmalarını yakmayı unutan Aydem, bu sefer de güneş batmadan sokak lambalarını yakmaya başladı. Sokak lambalarının erkenden yandığını gören vatandaşlar israfa ve sorumsuzluğa tepki gösterirken “zamansız yakılan sokak lambalarının masrafını bizim faturalardan alıyorlar” diyerek Aydem’e tepki gösterdi.

Açık unutulan ya da erken yakılan sokak lambaları nedeniyle elektrik israfı yaşandığına dikkat çeken bazı vatandaşlar söz konusu durumun kendilerini üzdüğünü belirterek, “elektriğin bu kadar pahalı olduğu ve zor üretildiği bir ülkede bu kadar rahat savurganlık yapılması çok acı. Ülke olarak enerjide dışa bağımlıyız diyorlar ancak kendileri en büyük israfı yapıyor. Ya da sokak lambalarının giderini vatandaşın faturasına yansıttıkları için umursamıyorlar bu şekilde pervasızca bazı sokak lambalarının gündüz açık unutulması israftır. Bu konuda Aydem yetkililerini göreve davet ediyoruz” dediler.

AYDEM SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYOR

Boş yere harcanan enerjinin milli servet olduğunu ve kendilerinin cebinden çıktığını kaydeden vatandaşlar, “Enerji Tasarrufu yapılması gereken bir süreçte enerjinin israf edilmesine bir anlam veremiyoruz. Ülke genelinde büyük bir elektrik israfı yaşanırken gündüz yanan lambalar milli servetimizin boşa harcanması demek. Bunun yanı sıra sokakların aydınlanması için harcanan bedel vatandaşın cebinden çıkıyor. İlçede bazı mahallerde sokak aralarında aydınlatma lambaları yanmazken, bu cadde üzerinde aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor” dediler.

Vatandaşlar, “Sokak aydınlatmaları gündüzleri değil havanın karardığı saatlerde yansın. Vatandaş olarak bir an önce milli servetimiz olan lambalarımızın kontrolleri sağlanmalı ve gündüz yanmaması konusunda tedbir alınmalı. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi