Sanki Çanakkale savaşı olmamış, İstanbul işgal edilmemiş, Yunan Anadolu’yu işgal etmemiş gibi Atatürk’ü Osmanlıyı devirdi yok etti diyorlar. 1800’lü yıllar da Osmanlı çöküş dönemine girmiş ve toprak kayıpları başlamıştır. O dönem de işgal altındaki İstanbul da Karaköy’den Kadıköy’e bile İngiliz subaydan alınan izin belgesi ile gidiliyordu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bitap hale düşen Osmanlının küllerinden Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Cumhuriyet 1923 te kuruldu Montrö anlaşması 1936 da imzalandı yeni kurulmuş devletin etrafı şimdiki tabirle dış güçlerle çevrili, olayları yaşandığı dönemin şartlarına göre değerlendirme kapasitesinden yoksun zekâlılar Atatürk ‘ü eleştiriyorlar.

Örneğin Çanakkale de o zamandaki silah, askeri giyim kuşam vs. şartları dikkate almazsak, Askeri, botsuz, çarıkla eski püskü silahla cepheye sürdüler, sihaları, savaş uçaklarını neden kullanmadılar vs. gibi bir sürü saçma neden bulunabilir.

Salgın nedeniyle camiler kapandı. Sokağa çıkma yasağı gibi bir sürü yasaklar geldi. Nasıl bu haklı ve gerekli yasaklar nedeniyle İktidarı camileri kapattılar, yasaklar getirdiler diye suçlamak ne kadar saçmaysa, O zaman ki şartları dikkate almadan Atatürk’e Ayasofya’yı müze yaptı diyen imamın Atatürk’e kâfir demesi de o kadar saçmadır. Gâvur dediklerimiz uzaya çıkıyor biz nelerle uğraşıyoruz?

Atatürk’ü yeterince anladık mı ve anlatabiliyor muyuz? Sevdik mi ve sevdirebiliyor muyuz?

Atatürk’ü fikirlerini yaptıklarını anlamayıp sadece, Atatürk Leblebiyle rakı içerdi diyerek bunu yapmanın Atatürkçülük olduğunu savunan azınlıkla, Atatürk’ü ’’ zaten hükmü kalmayan’’ hilafeti yıktı diye eleştirenlerin bir farkı var mı?

Atatürk’ü sevmeyen kadınları da hiç anlayamıyorum? Atatürk, kadınlarla ilgili “Türk kadını sen omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın” ifadelerini kullanmıştır.

Toplum da 2, sınıf hatta 3, sınıf kategoride olanKadınlar içinMedeni Kanunlaerkeğin çok eşlilik ve tek taraflı boşanma hakkına ilişkin düzenlemeleri kaldırmış ve kadınlara boşanma, velayet gibi haklar sağlamış. Kadın ve erkek aynı oranda miras hakkına sahip olmuştur. Böylece kadınlar aile ve toplum hayatında erkeklerle eşit bir statü kazanmıştır.

Kadınların görev alamadığı Doktor, Avukat, Hâkim gibi birçok meslek dalın da çalışmalarının önünü açmış, Seçme ve seçilme hakkını vererek, Oy kullanma, Milletvekili, Belediye Meclis üyesi olmalarını sağlamıştır.

Atatürk’ün yaptıklarını anlamak için Nutuk okursanız anlayamadığınız bazı şeyler neden yapılmış anlam kazanır okuyun, öğrenin bilgilenin okumaktan asla zarar gelmez.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’e inen ilk Vahiy Alak suresi Oku diyerek başlar. Bakara suresi Akletmezmisiniz (Gerçeği anlamak bilmek) der.

Milli mücadele zamanında büyük mücadele eden Denizlili Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Kahramanmaraşlı Sütçü İmam, Samsunlu Sıtkı hoca gibileri Tanrım bu ülkeden eksik etmesin.

Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk! Seni Türk Tarihinden silmeye çalışanlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak, kurduğun Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

“Men talegafletehu, Zaledevletehu” Gafleti derin ve uzun olanın Devleti yok olur.