Romanya, Estonya, İspanya, Litvanya ve Belçika’dan gelen 26 öğrenci Çivril’de kodlama eğitimi alıyor.

Öğrenci ve eğitmenlerden oluşan heyet, bir hafta sürecek ‘CodeYourFuture’ projesi kapsamında hem eğitim alacak hem de Çivril kültür ve sosyal yaşamını öğrenecek.

Denizli’de Alman Fabrikasının Kirli Suları Büyük Menderese Karışıyor Denizli’de Alman Fabrikasının Kirli Suları Büyük Menderese Karışıyor

Türkiye Ulusla Ajansı tarafından desteklenen ve 2020 yılında kabul edilen 2020-1-ES01-KA229-082171 No.lu CodeYourFuture projesi kapsamında, katılımcı 5 ortak ülkenin öğrencileri Çivril’e geldi. 22 – 26 Mayıs tarihleri arasında devam edecek eğitim programında Romanya, Litvanya, Estonya, Belçika ve İspanya’dan gelen öğrenciler Çivril Şevkiye Özel Fen Lisesinde kodlama faaliyetleri, fizik ve kimya deneyleri yapacak. Öğrenciler deney ve derslerden artan zamanlarda ise Çivril’in tarihi ve turistik bölgelerini gezerek Çivril kültür ve sosyal hayatı ile ilgili deneyimler yaşayacak.

Proje dâhilinde Çivril’e gelen 14 eğitmen, Şevkiye Özel Fen Lisesi Müdürü Tuğrul Boztepe ile birlikte Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural’ı ziyaret ederek projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Öğretmen ve eğitmenler Kaymakam ve Belediye Başkanı ile hatıra fotoğrafı çektirirken Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural eğitmen ve öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Editör: Haber Merkezi