Çatalçeşme OdaTiyatrosunda gerçekleştirilen anma programına Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl ve İlçe yöneticileri, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Ülkücü katıldı.

“TEMEL TAŞIMIZ”

Programın açış konuşmasını yapan Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Salonda bulunan Orta öğretim Ülkücülerine seslenen Aydınlı, “Orta Öğretim Teşkilatımız Ülkü Ocaklarımızın temel taşıdır. Orta Öğretim Teşkilatımızın güçlü olması demek, Ülkü Ocaklarımızın güçlü olması demektir. Bunun için de hepimize önemli görevler düşmektedir” dedi.

Merkezefendi Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Çavdar da konuşmasında, teşkilatının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AYKOL, ATSIZ ATA’YI ANLATTI

Açış konuşmalarının ardından TÜRKAV Denizli Şube Başkanı, Eğitimci Ahmet Aykol, Hüseyin Nihal Atsız’ın hayatı ve eserleri hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Aykol, “Hüseyin Nihal Atsız, Türk yazar, şair, düşünür ve öğretmen olarak biliniyor. Benimsediği Türkçü-Turancı dünya görüşü ile Türklerin tarihini konu edindiği sayısız eserle Türk edebiyatına büyük katkı sağlayan edebiyatçı eserleriyle büyük bir kitleyi etkilemeyi başarmıştır. Kaleme aldığı eserlerinde ağırlıklı olarak Türk mitolojisinden unsurlara yer veren Atsız, düz yazılarının yanı sıra şiirleriyle de edebiyat dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır” dedi.

Anma programında, Ülkücü gençler Hüseyin Nihal Atsız’ın Geri Gelen Mektup, Kahramanlık, Mutlak Seveceksin, Yolların Sonu, Davetiye, Kürşat’ın Sofrası isimli şiirlerini seslendirdi. Program Kürşat Sözmez’in sunduğu mini konserle sona erdi. MESUT GÜLER

Editör: Haber Merkezi