Karamanlı Mahallesi köy konağı önünde bulunan Atatürk büstünün belediye tarafından söküldüğünü fakat geri getirilmediğini iddia eden vatandaşlar, “Atatürk’ümüzü geri istiyoruz” dedi.

Yıllar önce rahmetli Pilot Celal Nalçacı tarafından mahallede bulunan okul için yaptırılan Atatürk büstünün okul kapanınca köy konağı önüne yerleştirildiğini kaydeden mahalleli; “köylümüz rahmetli pilot Celal Nalçacı okulumuz için Atatürk büstü yaptırmıştı. Okul kapanınca eski muhtarımız Atatürk büstünü alıp köy konağına getirdi. Birkaç yıl önce belediye söktü.”dedi.

Köy konağı tadilatı yapıldığı sırada belediye çalışanları tarafından Atatürk büstünün yerinden söküldüğünü bir daha geri getirilmediğini iddia eden vatandaşlar, “Birkaç yıl önce belediye köy konağımızı tamir etti. Bahçesine parke taş döşerken Atatürk büstünü yerinden söktüler. Taş döşendikten sonra tekrar yerine koyacağız dediler ama bir daha getirmediler.”dedi.

Rahmetli pilot Cellal Nalçacının yadigarı Atatürk büstünü geri istediklerini kaydeden vatandaşlar, “O Atatürk bize rahmetlinin yadigarıydı. Söktükleri gibi geri yerine getirmelerini istiyoruz. Nereye götürdüklerini de bilmiyoruz belki belediyede bir yerlerde duruyordur. Atatürk’ü nereye koydunuz? Biz Atatürk’ümüzü geri istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi