Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril şubesi 10 Kasım dolayısıyla Atatürk’ü anma programı düzenledi.

ADD Çivril şubesi Ulu önderin 84. Ölüm yıldönümü dolayısıyla ‘Etnografyadan Anıtkabir’e Bilinmeyen Yönleri ile Atatürk’ konulu anma programı düzenledi. Öğretmen Yazar Selvi Köksal ile ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi Dr. Arif Güvener’in konuşmacı olarak katıldığı anma programı Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşmacılar Atatürk’ün askeri ve sivil hayatının bilinmeyen yönleri ile yaşamından ve öldükten sonra yaşananlar hakkında bilgiler aktardı.

Düzenledikleri program ile Atatürk’ü anmak ve toplumun her kesimine Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatmak olduğunu açıklayan ADD Çivril Şube başkanı İsmail Kaplan “bugüne kadar Atatürk’ü anlatılanlar ve yazılanlar kadar tanımamızı istediler. Dernek olarak Atatürk’ü farklı yönleri ve detayları ile anlamak ve tanımak için böyle bir anma programı düzenledik. Atatürk’ün askeri ve devlet adamlığı yanında sivil hayatı ile fikirlerini en ince detayları ile öğrenmek ve anlamak istedik. ATATÜRK’ünnaciz vücudu 84 yıl önce aramızdan ayrılmıştır. Ancak fikirleri, devrimleri ve ilkeleri ilelebet Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini aydınlatmaya devam edecektir. Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu ATATÜRK’ün Türkiye’sinde yaşıyorum diyene.Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Saygı, Sevgi, Özlem ve Minnet ile anıyoruz. Ruhu Şad Olsun” dedi.

Konuşmacı olarak sunum yapan Öğretmen yazar Selvi Köksal’ın konuşmasında Atatürk’ün gençliğe güvendiğini belirterek “Atamız Türk gençliğine çok güvenmiş ve Türk gençliğinin kanı üzerinde uyumaktadır. O dönem tarihe tanıklık eden Anayasa mahkemesi eski başkanlarından Yekta Güngör Özden o günü şöyle anlatır. ‘Eski adı Kızılyokuş, yeni ismi ile Keklikpınarı’ndan toprak alınır, elenir ve o dönem üniversite öğrencilerinden kan alınarak toprakla harmanlanır ve Gazi paşamız o toprağın üzerinde ebedi istirahatgahı Anıtkabir de uyumaktadır” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren program katılımcıların sorduğu sorular ile sona erdi. Programa ADD Çivril şube üyeleri ile Denizli Atatürkçü Düşünce Derneği şube başkanı Azize AKDEMİR ve şube Başkan Yardımcısı ve Merkezefendi Belediye Meclis üyesi Sündüz Seçkin SORKUN, Uşak ADD Şube başkanı Ertuğrul AYHAN ve yönetimi, Çivril eski belediye başkanı İbrahim Hakkı ASLAN, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Aslan, Çivril belediye Meclis üyesi Nuran ŞAFAK, Çivril CHP ilçe başkan vekili Muzaffer PALAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi