“ATATÜRK’SÜZ CUMHURİYET OLMAZ”
Tören alanında Atatürk posterinin olmamasına tepki gösteren CHP ilçe başkanı Bedri Ataş, “Sabah alana geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çivril Belediyesi tarafından asılmış bir tane posterini görmedik. Bizde bu eksikliği bir nevi giderelim dedik. Cumhuriyet Bayramı’nın kurucusu olan bir insanın alanda bir afişinin olmaması Cumhuriyet Halk Partisi Çivril ilçe başkanı olarak beni çok yaraladı. Bizde kendi imkanlarımızla tören alanında bir binaya büyük Atatürk posteri ve Türk bayrağı astık. Tören alanını Atatürk posterleri ile donattık. Bu şekilde eksikliği bir nevi gidermiş oluyoruz. Tören alanında stant kurduk. Dün ve bugün itibari ile aşağı yukarı 2 bin bayrak dağıttık ve hala dağıtmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır’ dedi.
“BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ”
CHP İlçe başkanı Bedri Ataş’ın tepkisine eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi ilçe meclis üyesi Tunay Yazıcı, “Cumhuriyetin 97. Yılını Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak buruk bir şekilde kutluyoruz. Atatürk posteri olmadan bir Cumhuriyet kutluyoruz. Çok üzüntü verici maalesef. Bizde CHP ilçe örgütü olarak bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz. Cumhuriyetin koltuğunda oturanlarda buradan bir ders çıkarmalıdır. Bu koltuklarda oturanların hepsi Cumhuriyete ve Atatürk’ümüze borçludur.” şeklinde konuştu.
“GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ OLMADIK”
Kendilerine gardırop Atatürkçüsü denilmesine tepki gösteren CHP ilçe başkanı Bedri Ataş,” biz hiçbir zaman gardırop Atatürkçüsü olmadık, olmayacağız da. Bunu her zamanda dile getirmiştim. Alanda şov yaptı deniliyor evet şov yaptık. Keşke Çivril Belediyesi ve başkanlığı da şov yapabilseydi. “ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi