Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş elma üreticisi ile bir araya geldi.

Çivril’de elma üretiminin yoğun olduğu mahallelere ziyaretlerde bulunan Bedri Ataş elma üreticisi ile bir araya geldi.

Elma bahçelerine yaptığı ziyaretlerde elma üreticisi ile bir araya gelen Ataş elma fiyatları ve üreticinin sorunları hakkında bilgiler aldı.

ATAŞ, ELMA ÜRETİCİSİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çivril elmasının tanıtımında yaşanan eksikliklerden ve pazar bulma çalışması yapılmamasından dolayı ihracatta geride kalındığını kaydeden Ataş, “Ne yazık ki Çivril elması yeterince tanıtılamıyor. Yurt dışı pazar araştırması ise neredeyse hiç yapılmıyor. Aroması ve lezzeti ile Türkiye’de yetişen elmaların başını çeken Çivril elması ne yazık ki hak ettiği değeri göremiyor. Bu ayıp hepimizin ayıbıdır. Ne siyasi kanattan elma ihracatı için yeterli destek geliyor ne de üreticiler olarak elmamızı dış pazara satma çabası göstermiyoruz.

İç pazarda yerini bulan elmanın satışı yapılıyor bulamayanlar ise soğuk hava depolarına konuluyor. Depo ve toplama giderlerini karşılayamayacak olan küçük çaplı üreticiler ise çareyi çürük olarak meyve suyu fabrikalarına vermekte buluyor.

Farklı mahallelere yaptığımız ziyaretlerde elma üreticilerimiz ile bir araya geldik bu sene fiyatlardan memnun olduklarını söylediler. Bu sevindirici bir haber. Bir sevindirici haberi de Emirhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Muharrem Işık’tan aldık. Bu sene ihracatın geçen yıla göre daha fazla olduğunu söyledi. İnşallah Çivril elması hem iç pazarda hem de dış pazarda hak ettiği yeri bulur.

Tüm üreticilerimize elma sezonun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi