Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, DSİ ile yapılan toplantıda çiftçilerin kendine ait sulardan faydalanamadıklarını dile getirdi.

“YÜZDE 25 MÜNAVEBE SAHASI OLUŞTURULDU”

Toplantıdaki konular hakkında kısa bilgiler veren Özkul; “Kuralıktan dolayı sağ sahil ve sol sahil sulama birlikleri adı altındaki sulanan arazide yüzde 25 münavebe sahası oluşturuldu. Su yetersiz olduğundan yüzde 25’lik yerde kuru mahsul ekilmesiyle ilgili çalışmalar yapıldı. Mevcut yağışa göre şu anki verilerde suyumuz sıkıntı olmayacak denildi. DSİ yüzde 25 oluşturulan münavebe sahası yeterli olduğunu söyledi. Mart ayında daha net ve belirgin olacağı bilgisi verildi ”dedi.

“KÜÇÜK ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLALIM”

Münavebe sahası içerisindeki şahıslar kendine ait sulardan faydalanmaları için istekte bulunan Özkul; “DSİ, ruhsatlı kuyuların faydalanacağını söylendi. Zaten ruhsatlı kuyular arazisi geniş olanların. Bizim amacımız küçük çiftçiye destek olmak. Yani 4 Dakarlık bir haşhaş ektiyse ve arazisinde su kuyusu da varsa münavebeye koyalım. DSİ bu isteğimizi değerlendirileceğini söyledi. Ben valilik ve Aydın Bölgeye ’de yazdım. Zaten valilik kararnamesi ile bu iş olmuştu. DSİ diyor ki; yer altı suyu ve yer üstü suları kullanımda bir bütündür. Bütün olduğunu bizde biliyoruz ama ruhsatlı olan depolar az miktarda asıl suya ihtiyacı olan küçük çiftçimiz. Benim çiftçimin 3-5 dekarlık yeri var. Burayı sulayamadıktan sonra nasıl geçinecek. Bu araziyle varsa evde iki ineği doyuracak, çoluk çocuğunu geçindirecektir.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi