Yaz meyveleri sırasıyla tezgahlara çıkmaya başladı

Dilimle satılan karpuz, gramla satılan bademden sonra tane ile satılan erikler tezgahlarda boy gösterdi.

Kilo fiyatı 1500 lira olan eriği 100 gramlık ambalajlar şeklinde hazırlayan satıcılar içinde 6-8 adet erik bulunan bu paketleri 150 liradan satışa sundu.

Havaların ısınmasıyla Çivril pazarında tezgahlar yaz meyveleri ile rengarenk olurken bazı meyveler fiyatları nedeniyle gram ve tane ile satılıyor. Çivril’de geçen haftalarda dilimle satılmaya başlayan İran karpuzunun ardından sezonun ilk çağlaları gramla satışa sunulmuştu. Kilo fiyatı 180 ile 200 lira arasında değişen çağlaları gramla satan satıcılar yaz meyvelerine gösterilen ilgi ve talepten memnun kalınca sezonun ilk eriğini tezgâhlara çıkardı. Kilo ile satışın olmadığını ifade eden pazarcılar, “Kilo olarak çok pahalı olduğu için biz de 100 gramlık paketler hazırladık. 100 gramlık paketlerin kimisinde 6 adet kimisinde 8 adet erik bulunuyor. 100 gramlık paketin tanesini 150 liradan satıyoruz. Tane hesabı yaparsak da bir tane erik 20-25 lirayı buluyor.” Dedi.

100 gramlık paketin tanesinin 150 liradan satılan erikler müşterilerin beğenisine sunulurken Ramazan ayı dolayısıyla müşterilerin eriklere ilgi gösterdiği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi