Denizli Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’ nun talimatları doğrultusunda çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek ve bu konuda duyarlılığa artırmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü kurulması sonrasında Denizli İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kurularak 27/08/2020 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğimizce, çevre ve doğaya karşı işlenen suçlarla mücadelenin yanı sıra, kötü davranılan, işkence gören, aç susuz bırakılan hayvanların yeniden sahiplendirilmesi veya koruma altına alınması amacıyla hayvanlara gerekli el koyma işlemini yaparak ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edilecektir.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzce “Hayvan Durum İzleme (HAYDİ)” uygulaması geliştirilmiş, Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebilir hale getirilmiştir. Cep telefonuna indirilen HAYDİ uygulamasını T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak gelen doğrulama kodu ile giriş yapan duyarlı vatandaşlarımızdan gelecek ihbarlar en kısa sürede değerlendirilecek ve sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.

Basın ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Editör: Haber Merkezi