Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural’ın Belediyeye ait 130 parça arsa ve tarlanın satışına meclisten şartlı onay.

Çivril Belediyesinin Ekim Ayı meclis gündemine getirdiği arsa satışı Plan Bütçe ve İmar Komisyonlarının kararı ile yeniden düzenlendi. Komisyona gönderilen gündem maddesi tüm üyelerin kararı ile değiştirildi.

Ekim Ayı meclis toplantısı birinci birleşim birinci oturumda gündeme gelen arsa satışı komisyonlarda görüşülerek meclise gönderildi. 130 parça taşınmaz için yetki isteyen Başkan Niyazi Vural’a İmar ve Plan Bütçe Komisyon üyeleri aldıkları ortak karar ile şartlı onay verdi. Komisyonlarda görüşülen satış için tüm komisyon üyeleri küçük ve kamu yararı olan yerlerin satışı konusunda uzlaştı. Cuma gün yapılan meclis toplantısında gündeme gelen satış kararı Komisyonlarda geldiği şekliyle oylanarak oy birliği ile meclisten geçti.

Alınan meclis kararına göre satışa çıkarılan 130 parça arsa ve tarladan 98 tanesine vatandaş ve kamu yararı gözetilerek satışına onay verildi. Müstakil ve büyük ölçekli tarlaların satışına Cumhur ve Milet ittifakı meclis üyeleri ile komisyon üyeleri ret oyu vererek tarlaların Belediye tarafından kullanılması yönünde ortak görüş bildirdiler.

Başkan Niyazi Vural Belediyeye ait tarları satmak için Ekim ayı meclis toplantısında meclisten yetki istemişti. Mecliste yapılan ilk görüşmede arsa ve tarlaların durumunun görüşülmesi için gündem maddesi İmar ve Plan Bütçe komisyonlarına gönderilmişti.

Editör: Haber Merkezi