Baklan’ın Beyelli Mahallesinde yaşayan bilek güreşi şampiyonu Arzu Karakaya ve kuzeni Adile Karakaya günlük hayatlarına devam ederek kendi kendilerine çalışmaya devam ediyorlar. Koronavirüs salgını olmasaydı Mart ayında Balıkesir’de Okullar arası Türkiye Şampiyonası ve ardından İstanbul’da düzenlenecek olan Kulüpler bazında Türkiye Şampiyonası’nda Çivril’i adına yarışacak olan kuzenler bir an önce ülkenin virüs salgınından kurtulup her şeyin normale dönmesi için dua ediyor.

ANADOLU’NUN NEFERLERİ HAYALLERİNİ ERTELEDİ
NASIL BU SPORU SEÇTİLER
2019-2020 eğitim öğretim yılı başında Baklan Kavaklar- Beyelli Köyü Mehmet Altaş Ortaokulu’na müdür olarak görevlendirilen, müzik öğretmeni Özgür Kayaoğlu okulundaki öğrencilerini bilek güreşi sporuyla tanıştırdı.
Dönemin Okul müdürü Kayaoğlu’nun daveti üzerine Çivril Belediyesi Bilek Güreşi Antrenörü Çetin Oğuz’un Beyelli’ye giderek 100 öğrencinin tek tek sportif taramadan geçirdi. Bu tarama sonucu Arzu Karakaya ve kuzeni Adile Karakaya’nın bilek güreşindeki özel yetenekleri fark edildi. Böylelikle bu branşta eğitim almaya başlayan kuzenler haftanın iki günü Çivril kapalı spor salonunda antrenmanlara katılmaya başladı.
Beyelli’de eğitim alma imkanı olmayan kuzenleri çiftçi babaları tarım ve hayvancılık işlerine rağmen beş ay aralıksız olarak Çivril’e götürüp getirdiler. Beş aylık eğitimin ardından kendi sıkletlerinde okullar arası müsabakalarda Yıldız Kızlar Denizli birincisi olan kuzenler Arzu ve Adile bir üst tur olan ve 11 ilin katıldığı Isparta Bölge Şampiyonasının da 1.oldular. Balıkesir’de Okullar arası Türkiye Şampiyonası ve ardından İstanbul’da düzenlenecek olan Kulüpler bazında Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan kuzenlerin virüs salgını yüzünden tüm müsabakalarla birlikte hayalleri de ertelendi.

ANADOLU’NUN NEFERLERİ HAYALLERİNİ ERTELEDİ
TARLADA ÇALIŞIP HAYVANLARA BAKIYORLAR
Evde hayvanların ahırında anne-babasına yardımcı olan Arzu Karakaya her şeyin çok hızlı geliştiğini ve nasıl bilek güreşçisi olduğunu gözyaşları içinde şöyle anlattı; “Böyle bir yeteneğimin olduğunu bilmiyordum, Özgür ve Çetin hocalarım sayesinde öğrendim. Kimse bizimle böyle ilgilenmemişti. Bu akan mutluluk gözyaşlarımdır” dedi.
Kızının bu mutluluğunu gören çiftçi baba Mehmet Karakaya da duygu dolu anlar yaşayarak kızı ile gurur duyduğunu ifade etti.
ÇİFTÇİ ÇOCUKLARDA ÇOK ÖZEL YETENEKLER VAR
Özellikle kırsal kesimde yaşayan velilere seslenerek ilkokuldan itibaren tüm çocukların merak ve yeteneklerine göre yetiştirilmelerinin önemine vurgu yapan Öğretmen Özgür Kayaoğlu; “okulunuzdaki idarecilerin ve öğretmenlerin çocuklarınızla ilgili önerilerine mutlaka kulak verin. Çünkü çocuklarınızın hangi konuda yetenekli olduklarını en iyi onlar bilirler. Ben bir eğitimci olarak bugün öğrencilerim, velilerim ve tüm köy halkı olarak hiç hayal bile edemeyeceğimiz bir gururu ve mutluluğu yaşıyoruz. Bu olay köylülerin zihnini açtı. Burada gördük ki çocuklarımızı eğitimin her alanında teşvik etmeliyiz. Eminim ki çok ünlü ressamlar, yazarlar, sporcular, çok özel yetenekler var bu çiftçi çocukların içinde.” dedi. H:Serap Sofulu

ANADOLU’NUN NEFERLERİ HAYALLERİNİ ERTELEDİ

Editör: Haber Merkezi