Çivril’de bulunan akıllı kavşağa kimse akıl erdiremiyor.

Cezaevi kavşağı olarak adlandırılan Çivril2in tek akıllı kavşağında hemen her gün küçüklü büyüklü kazalar meydana geliyor.

Henüz can kaybının yaşanmadığı fakat yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaların ise çok sık yaşandığı kavşak sürücülerin akıllarını mı karıştırıyor?

Genellikle tek aracın karıştığı kazalarda sürücülerin tüm uyarı levhalarına rağmen kavşağı fark edememelerinden kaynaklandığı gözleniyor. Denizli istikametinden Uşak istikametine yada Uşak istikametinden Denizli istikametine seyir halinde olan bir aracın sürücüsü eğer bir de hızlı gidiyorsa kavşağı fark etmeyerek bodoslama ya kavşak orta refüjüne çıkıyor yada son anda fark ettiği kavşakta orta refüje çıkmamak için direksiyonu kırsa da çok geç kalmış oluyor yine kaza yapıyor.

PEKİ NE YAPILMALI?

Tüm uyarı işaretlerine rağmen bir kavşakta bu kadar çok kaza olması nasıl önlenebilir?

Farklı il veya ilçelerde bulunan benzer kavşakları gören vatandaşlar sundukları farklı önerilerle kazaların en aza indirilebileceğini söylüyorlar. Alınacak tedbirlerle kazaların önüne geçilebileceğini ifade eden bazı vatandaşlar kavşakta trafik lambası olması gerektiğini söylerken bazı vatandaşlar kavşağa yaklaştıkça var olan uyarı levhalarının sayısının daha da artırılması ile sürücülerin dikkatinin çekilebileceğini söylüyor. Kimi vatandaşlar ise yola uygulanacak tırtıklı şeritlerle kavşağa yaklaşma uyarısının verilebileceğini böylelikle sürücülerin hem yavaşlamalarının sağlanacağını hem de dikkatlerinin çekileceğini ifade ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi