Çivril Esnaf Odası yönetimi Ahilik haftası dolayısıyla esnaf ziyareti yaptı.
Ahilik haftası Çivril’de farklı etkinlikler kutlanıyor. Başkan Zeki Karahan ve yönetim kurulu üyeleri ilçede faaliyete gösteren esnafları ziyaret ederek haftalarını kutladı.
Çivril Esnaf Odası başkanı Zeki Karahan ve yönetim kurulu üyeleri Ahilik haftası dolayısıyla ilçede faaliyetlerini sürdüren esnafları ziyaret edip haftalarını kutlayarak hayırlı işler dileklerini iletti. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnafları ziyaret eden başkan Zeki Karahan esnafın ekonomin bel kemiği olduğunu belirtti. Başkan Karahan, esnaflığın sadece mal alıp satmak olmadığını belirterek “13. yüzyılda Ahi Evran tarafından temelleri atılan esnaflık teşkilatı millet ve devlet olmamızı sağlayan önemli yapı taşlarından biridir” dedi.
Ahiliğin kurucusu Ahi Evran’ın ticaretin yanı sıra dayanışma, paylaşma ve yardımlaşmayı ön plana çıkaran esnafı da bu yapı taşının en önemli unsur olarak değerlendiren bir yapı kurduğuna dikkat çeken Esnaf Odası başkanı Zeki Karahan “esnaf ve sanatkârlarımız aldıkları usta çırak terbiyesi ile elini gönlünü ve sofranı açık tut felsefesi ile toplumdaki dayanışma ve yardımlaşma duygularını sürekli canlı tutan, bulunduğu muhitte sözüne güvenilen ve itibar edilen birer unsur olmuşlardır. 700 yüzyıldır yaşatılan esnaflık ve ahilik geleneğimizi Ahilik haftası dolayısıyla yeniden hatırlayarak esnaflarımızla birlikte kutlamak istedik. Çivril’de faaliyet yapan, çalışan, dükkânını açan, Ahi Evran yolundan giden, ilçesi ve ülkesi için çalışan tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyor, kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi