Çivril’den başlayan yolculuğumuz Süller, Çal ile devam etti. Dağmaramara daha sonra Sakızcılar’da bulunan Ağlayan Kaya’ya ulaştık. Gitmeden önce hayalimde olan Ağlayan Kaya yukarıdan suyun bolca döküldüğü ve yeşil ile süslenmiş doğa harikası bekliyordum. Ama su az ve kuraklıktan çok etkilenmiş. Su debisi azalmış. Anlatılanlara göre önceden suyun içine girmek mümkün değilken şu an şelalenin altına girip fotoğraf çekebiliyorsunuz. Gerçekten Ağlayan Kaya ağlıyor. Su yok denecek kadar az. Ama doğal güzelliğini kaybetmemiş. İnşallah ilerleyen zamanlarda bolca yağmur yağar ve su debisi artar. Eşsiz manzarası ve doğal güzellikleri ile ağlayan kaya insanları kendisine hayran bırakıyor. Su azalmasına rağmen ziyaretçi sayısı yine de iyiydi. Şelalenin yukarısından borularla su havuzlara taşınıyor ve balıklar küçük, orta ve büyük şeklinde ayrılmıştı.

Su kenarına minderler atılmış ve tam bir huzur dolu yer. Çayı da yudumlarken uyku bastırıyor. Bol oksijen, sessiz sakın bir o kadar da dikkat çekici bir yer. Gerçekten su sesi insanları o kadar rahatlatıyor ki anlatamam.

Ağlayan kaya denilen yer bölgenin ismidir. Yaz sıcağında bu bölgeye geldiğiniz zaman bir serinleme hissediyorsunuz. Bölgede bulunan şelalelerin serinliği bizleri adeta serinletti. Elinizi ve yüzünüzü bu soğuk sularla yıkadığınız zaman kendinize geleceksiniz. Yol boyunca yaşadığınız sıkıntı ve yorgunluğu bir anda üzerinizden atacaksınız. Alabalıkların bulunduğu havuzları mutlaka gezmelisiniz. Daha sonra oradaki huzurun tadını çıkarın.

Sakızcılar Asmaaltı Şelalesi eşsiz bir tabii güzellik sergilemektedir. Ağlayan Kaya olarak da bilinen şelale, 30 metre yükseklikten dökülmektedir. Yeşille suyun birleştiği şelalenin dibinde alabalık yetiştirilmektedir. “Hocanın Yeri” olarak bilinen yer ilçe halkı tarafından çok sevilen bir piknik yeridir. Orada balık, çeşitli meşrubatlar yiyip Ağlayan Kayanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ağlayan Kaya’da dinlendikten sonra Gözler Lavanta bahçesine gidebilirsiniz. Oradaki eşsiz güzelliklerle dolu buram buram lavanta kokan bahçelerde anı ölümsüzleştirebilirsiniz.