Vatandaşlarca Hamamönü caminin avlusundaki çam ağacının izinsiz kesildiği iddia edildi.

AĞAÇ BAYRAMINDA AĞAÇ KATLİAMI

Çivril Hamam mahallesinde bulunan Hamamönü camisinin avlusundaki çam ağacının izinsiz kesildiği ve yakacak olarak kullanılmak üzere paylaşıldığı iddia edildi. Ağaç bayramının yapıldığı gün gerçekleşen kaçak ağaç kesimi mahalle halkının tepkisini çekerken İlçe müftülüğü, konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Ağaç Bayramının kutlandığı gün Çivril’de cami avlusundaki çam ağacının kesilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi. Caminin avlusundan daha önce de ağaç kesildiğini ve yakacak olarak evlere götürüldüğünü iddia eden bazı mahalle sakinleri “yetkililer göz yumduğu sürece bu caminin avlusundaki tüm ağaçlar birer birer kesilir” diyerek tepki gösterdiler.

Konu ile ilgili olarak Çivril Orman İşletme şefliği yaptığı açıklamada çam ağacının kesilmesi konusunda kendilerine bilgi verilmediğini belirttiler.

İlçe Müftülüğü ise yaptığı açıklamada “cami görevlisinin izinli olduğu günde mahalle sakinlerinden bazı kişiler cami avlusundaki çam ağacını kesmiştir. Konudan haberdar olduktan sonra olay yerine giderek tutanak tutulmuş ve araştırma başlatılmıştır” dedi.

Editör: Haber Merkezi