Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye Meclis üyesi Semih Dere, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Millet İttifakının zaferiyle sonuçlanacağını söyledi.

CHP Meclis üyesi ve Grup Başkan vekili Semih Dere, 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçimler sonrasında ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Her türlü kara propaganda ve algıya rağmen Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 45 oy aldığını belirten Dere, ikinci tur seçimlerinde kazananın Kılıçdaroğlu olacağını söyledi.

Adları AK, Siyasetleri Kara

Denizli Yeniden Refah’ta ‘İstifa Depremi’ Balon Çıktı! Denizli Yeniden Refah’ta ‘İstifa Depremi’ Balon Çıktı!

Değerlendirmesinde Millet ittifakı bileşenlerinin gece gündüz çalışarak seçimlere hazırlandığını belirten Semih dere “Türkiye’de belki de ilk defa karşılaşılan bir durumu yaşadık. Güzel günlere inanan tüm siyasi oluşumlar ve halk, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu etrafında birleşti. Bir aylık bir seçim sürecinde tüm bu bileşenler hiçbir çıkar ve menfaat gözetmeden, var güçleri ile gece gündüz çalıştı. 14 Mayıs seçim çalışmalarında o kadar kara propaganda ve karalamaya rağmen adayımız sandıktan yüksek bir oy oranı alarak çıktı. Aynı çirkin siyasetlerine 2. Tur için de devam ediyorlar. Ne kadar kara propaganda yaparlarsa yapsınlar Kemal Kılıçdaroğlu sandıktan Cumhurbaşkanı olarak çıkacak. Birleşe birleşe ve direne direne kazanacağız. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’ye attıkları iftira ve karalamalar önce onları kirletti. Bebek katilinin mektubunu meydanlarda okutanlar, terör ile kucak kucağa olanlar millet ittifakını terörle yan yana gösterecek kadar çaresizlik içinde kara propaganda yürütüyorlar. Onların adı Ak ama siyasetleri kara” dedi.

Hiçbir şey bitmedi, Yeniden Başlıyoruz

Değerlendirmesinde seçmene seslenen Semih Dere 28 Mayıs’ta ülkesini seven herkesin sandık başına gitmesi ve oyunu kullanması gerektiğini belirterek “14 Mayıs’ta yapılan seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmış bulunuyor. Her türlü algıya rağmen Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45 oy aldı. Şimdi hepimize daha büyük bir görev düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Cumhuriyet Halk Partililerden, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Millet İttifakından, ittifak ortaklarımızdan terör yandaşı, vatan haini, din düşmanı çıkmayacağını daha iyi anlatmamız gerekiyor. Bu ülkede birlik, beraberlik, barış ve huzur içinde yaşayabileceğimizi; bunu bizim sağlayabileceğimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Önümüzde dağ gibi duran göçmen krizini, bitiremedikleri terör krizini, Ülkemizin içerisinde bulunduğu “Yüzyılın Ekonomik Krizini” bizim çözeceğimizi, liyakatli kadrolarla ve milletimizle el ele vererek üstesinden geleceğimizi anlatmamız gerekiyor. 21 yıldır iktidarda olmalarına rağmen çözemedikleri bu büyük sorunları aynı düşünce ve aynı yönetim anlayışıyla bu iktidarın yine çözemeyeceğini anlamamız gerekiyor. Gelin bu işi 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde hep birlikte bitirelim, ülkemizi huzura ve refaha birlikte kavuşturalım. 28 Mayıs’ta ülkemizin hepinizin desteğine, katkısına ve emeğine ihtiyacı var. Karşımızda yorgun, tükenmiş, oy kaybetmiş ve artık geleceğe umut olamayan bir Erdoğan var. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Kazanan demokrasi, adalet, evlatlarımız, kadınlar ve hepimiz olacağız. Kazanan Türkiye olacak. Hiçbir şey bitmedi, yeniden başlıyoruz. Başaracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi