Yıkılması planlanan Hükümet binasında bulunan Çivril Adliyesi için yer aranıyor.

Daha önce yatırım planına alındığı duyurulan Çivril Adliye binası, 2023 yılı yatırım planına alınmadı. Yeni yapılacak hükümet binasında da yer bulamayan adliyenin mevcut hükümet binasının yıkılması sonrasında nereye taşınacağı merak konusu.

Emniyet Binası Projesi Onaylandı

2023 yılı yatırım planına alınan Çivril Emniyet Müdürlüğü binası projesi onaylandı. Proje kapsamında Kaymakamlık ve Belediye binası ile Emniyet Müdürlüğü için mevcut Hükümet binasının olduğu alana tip proje ile Emniyet Müdürlüğü Binası yapılacak. Yeni hükümet binasının ihalesinin Mart ayı içinde yapılması beklenirken eski binanın ihaleden sonra yıkımına başlanacağı ifade edildi.

İçinde Tapu müdürlüğü, Nüfus müdürlüğü, Kadastro müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kaymakamlık ve Adliye bulunan Çivril Hükümet Binası 2023 yılı içinde yıkılacak. Yıkımdan sonra mevcut arsa üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Çivril Emniyet Müdürlüğü Binası yapılacak. Yıkım ve yeni bina inşaatı sırasında binada hizmet veren kamu kuruluşlarının ilçe merkezinde muhtelif binalarda hizmetlerine devam edeceği belirtilirken Adliye binasının nereye taşınacağı belirsizliğini koruyor.

Adliyeye Yeni Bina Yok, Yer de Yok

Yeni bina projesinde Adliye planlaması yapılmaması hem inşaat aşamasında hem de yeni bina tamamlandıktan sonra duruşmaların nerede yapılacağı sorusunu akıllara getirdi. 2014 yılında yatırım planına alındığı ve yer tahsisi yapıldığı duyurulan Adliye Binasının aradan geçen 9 yılda yapılmaması hükümet binasının yıkılacak olmasıyla ilçede büyük bir krize neden oldu. Eski binanın yıkılması, inşaat süreci ve inşaatın tamamlanmasından sonra Çivril Adliyesi için yer arama çalışmaları başladı.

İlk Tercih Kızılcasöğüt Belediye Binası

Yılda yaklaşık 3000 davanın görüldüğü Çivril’de bir yıl sürecek yıkım, inşaat ve taşınma işlemlerinin ardından yeni binada yer verilmeyen Adliye Binası için yıkım sürecinde eski Kızılcasöğüt Belediye binasına taşınacağı belirtilirken, yeni binanın tamamlanmasından sonra Adliye binasının nerede hizmet vereceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Avukatlar ve Vatandaşlar İçin Zor Olacak

Bir yıl sürmesi hedeflenen yıkım ve inşaat sürecinde Adliye binası olarak Kızılcasöğüt Belediye Binası kullanılması düşünülerken bu öneriye avukatların sıcak bakmadığı ifade edildi. Özellikle kırsal mahallelerden gelen vatandaşların Kızılcasöğüt mahallesine ulaşım konusunda sıkıntı yaşayacağı belirtilirken aynı şekilde avukatlarında özellikle dava aralarında gün içindeki diğer duruşmalara hazırlanma sürecinde sorun yaşayacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi