Seçimlerin ilk ayak sesleri gelmeye başladı, malumunuz “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi” açıklandı. Enflasyon ve Ekonomik Krizle baş etmeye çalışan dar gelirli vatandaşlarımız için yapılan, yaralara merhem olabilecek tüm girişimleri mutlulukla karşılıyoruz.

Sosyal Konut Hamlesi çerçevesinde Türkiye genelinde 256.044 konut yapılmasının planlandığı açıklandı. Denizli’ye düşen konut ise 3.050 adet. Türkiye genelinde 331 kişiye bir konut düşerken Denizli’de 345 kişiye bir konut düşüyor. Nüfusa oranına baktığımızda Binde 3 civarında vatandaşımızın bu projeden faydalanması planlanmış. Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerini saymayıp sadece çevre ilçeleri ele aldığımızda ise ortalamada 156 kişiye bir konut düşüyor

Peki ilçemiz bazında durum nasıl gelin birlikte bakalım. Çivril’de 100 konutluk bir proje planlaması yapılmış. Nüfusa oranına baktığımızda Binde 1,7 civarında vatandaşımız projeden faydalanabilecek. Yani Denizli’nin EN BÜYÜK ilçesi Çivril’de her 604 kişiye bir konut düşecek.

Denizli’de aslan payını hangi ilçeler mi almış? En büyük proje Acıpayam’a yapılıyor toplam 508 konut yapılması planlanıyor. Arkasından Çal geliyor 250 konutluk projesiyle. Üçüncü sırada ise 238 konutluk projeyle Sarayköy var.

Konut başına düşen kişi sayısına baktığımızda ise durumun gerçekliği daha iyi görünüyor. Çivril’de her 604 kişiye bir konut düştüğünü söylemiştik. En büyük projelerin yapıldığı Acıpayam’da 109 kişiye bir konut, Çal’da her 72 kişiye bir konut, Sarayköy’de ise her 129 kişiye bir konut düşüyor.

Konut başına düşen kişi sayısı şampiyonu her 24 kişiye bir konut yapılması planlanan Baklan, onu her 67 kişiye bir konut düşen Beyağaç takip ediyor. Üçüncü sırada ise her 71 kişiye bir konut yapılması planlanan Çardak var. Denizli’nin çevre ilçeleri ele alındığında ortalama 156 kişiye bir konut düşerken, Çivril’de her 604 kişiye bir konut düşüyor. Çivril’in Hemen önünde konut başına 277 kişiyle Kale var. Nüfusa oranla konut sayısı Türkiye genelinin altında kalan Çivril Denizli’nin en büyük ilçesi olmasına karşın maalesef açık ara farkla “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi”nden en az yararlanan ilçesi olacak.

Bu arada ayrıca dikkat çekici başka bir konu var. Tavas ilçesine iki proje yapılacak, 100 konutluk bir proje Tavas Merkeze, 100 konutluk bir başka proje de 3451 nüfuslu Kızılcabölük Mahallesine yapılacak.

Denizli’nin ilçelerinde ortalama 156 kişiye bir konut planlanmışken, nüfusunun çokluğu, yaygın yerleşimi ve 4910 nüfuslu Kıralan, 3732 nüfuslu Gürpınar gibi, Denizli’nin neredeyse bazı ilçeleri kadar büyük mahalleri bulunan, merkeze uzaklığı 35-40 kilometreyi bulan mahalleleri olan Çivril maalesef yine ötekileştirilerek boynu bükük bırakılmıştır.

Ayrımcılığa ve haksızlığa uğrayan Çivril halkı, herşeyin farkındadır. Unutmayın “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz!”.

Editör: Haber Merkezi