Diyet planlamanız bireysel değilse, kan tahlili değerlerinize göre düzenleme yapılmadıysa, var olan hastalığınız göz ardı edildiyse kilo vermeniz mümkün değildir.

Aç kalmak kilo vermek için doğru seçenek değildir. Aç kalan vücut, kendini kıtlık döneminde ilan eder ve kilo kayıplarını durdurur. Açlık durumunda vücut strese girecek ve vücuda alınan her besin depolanacaktır.

Açlık ne demektir? Ara öğün yapmadan az kalorili beslenmek yada tek tip beslenmektir. Sadece su içerek, sadece meyve tüketerek yada saatlerce bir şey yemeden zaman geçirmek açlıktır. Açlık sonrası vücuda alınan besinler direkt yağa dönüşüp depolanacaktır. Bu sebeple vücut aç bırakılmamalıdır.

Diyet kalorisi vücudun ihtiyacı olan düzende hesaplanmalıdır ve beslenme planlaması kişinin beslenme alışkanlıklarına hayat tarzına en uygun olan şekilde yapılmalıdır. Diyet kalorisi ve beslenme saatleri uygun olan birey açlık yaşamayacaktır.

İnternetten arama motoru aracılığıyla yada hazır olarak paylaşımı yapılmış diyetlerle kilo kaybı kısa süreli olacaktır ve sonrasında kilo almak, verilenden fazla gerçekleşecektir. Bu diyetlerle yağ kaybı mümkün değildir. Kas kaybı ve sıvı kaybı görülmektedir.

Tatlı ve açlık krizlerinin önüne geçmek için düzenli bir beslenme planı yapılmalıdır. Bu beslenme planında tatlıya da yer verilmelidir. Tatlı tercihleri özellikle sütlü tatlılardan yana yapılmalıdır yadatatlı isteğini bastırması yönünde tarçın ilaveleri çeşitli besinlerin içine yapılabilir. Ara öğün planlaması yapmak da tatlı krizlerinin önüne geçecektir.

Bol miktarda su içmek açlık görülmesine engel olacak bir diğer seçenektir.

Beslenmek ve diyet tamamen bireyseldir. Yaşam tarzınıza uyum sağlayan listeler sizin için en faydalı sonuçları verecek olan listelerdir.

Aç kalmak değil vücudu ve hormonları doğru kaloride beslemek kilo verdirir.