Cumhuriyetin ilanının 99. yılı düzenlenen tören ve programlarla kutlandı.

Çivril’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Cuma gün Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Belediye başkanı ve Kaymakamlık çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Törene katılan öğrenci ve vatandaşlar Cumhuriyeti 99 yıl önceki gurur ve coşku ile kutladı.

Bayram kutlamalarının ikinci günü Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çivril Kaymakam Vekili ve Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yaptı. Protokol konuşmalarının ardından törende, şiirler okundu, şarkılar söylendi ve öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Cumhuriyet haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen yarışma ve spor gösterilerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kaymakam ve Belediye başkanı törene katılanların bayramını kutladı. Tören yürüyüşünün ardından Cumhuriyet meydanındaki kutlamalar sona erdi.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen kutlamalara Belediye meclis üyelerinin büyük çoğunluğun ve bazı siyasi parti temsilcileri ile yöneticilerin törende olmadığı gözlemlendi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 28 Ekim Cuma Günü saat 20.00’de Şevkiye Özel Fen Lisesi Konferans Salonu’nda tiyatro oyunu sahnelendi. Pamukkale Belediyesi tiyatro ekibi tarafından oluşturulan “İşgalden Cumhuriyete” adlı tiyatro oyunu, işgalden Cumhuriyete uzanan yolu detayları seyirciyle buluşturdu.

KÖYLERDE DE BAYRAM KUTLAMASI YAPILDI

Çivril’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları köy okulları ve meydanlarında da kutlandı. Irgıllı, Gürpınar, Koçak Özdemirci gibi mahallelerde öğrenciler hazırladıkları gösteri ve şiirleri okudu. Coşkuyla geçen bayram kutlamalarında ailelerde çocuklarını yalnız bırakmadı.

Çivril’de, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim gecesi düzenlenen Fener alayı ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi