Çivril’in en büyük sitesinde yaşayan yaklaşık 300 kişi evlerine doğalgaz bağlanmasını istiyor.

Çivril’in ilk ve en büyük toplu konut sitelerinden Papatya Kooperatifi sakinleri doğalgaz istiyor. Yetkililerin taleplerine duyarsız kaldığını belirten site sakinleri “sitenin önünden geçen doğalgazı vermemek için uğraşıyorlar” diyerek soruna çözüm istediler.

Doğalgaz şirketinin bahanelerle siteye gaz vermediğini belirten site sakinleri “Doğalgaz Çivril’e ilk geldiğinde Şehitler mahallesinden döşenmeye başlayacak dediler. Bizde site olarak Şehitler mahallesindeyiz, taşımalı doğalgaz deposunun karşısında bulunuyoruz. Bir yıldır Çivril’in altını üstüne getiren her yeri kazan dağıtım şirketi 200 metre ilerisindeki siteye gaz getiremiyor. Arada bulunan kanalı bahane ederek hat çekmiyorlar. 72 dairenin 300 kişinin yaşadığı siteye gaz vermemek için özel bir çaba gösteriyorlar. Paramızla doğalgaz alamıyoruz” dediler.

KIŞ GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

Çivril’in ilk toplu konut sitesi olan papatya Kooperatifi sakinleri kış gelmeden doğalgaza kavuşmak istediklerini belirterek “sitemiz yapılırken kalorifer kazanımız günün teknolojisine göre yapıldı. Aradn uzun yıllar geçti şimdi kazanımızın değişmesi gerek. Bu yıl siteye doğalgaz gelmezse yeni kazan almamız demek buda daire başına 5 – 7 BİN lira maliyet demek. Ayrıca doğalgaz bu yıl değil gelecek yıl gelirse alınan bu kazan işe yaramayacak verilen 300 – 350 BİN lira boşa gidecek. Onun için bu yıl siteye doğalgaz verilirse bizlerde gerekli dönüşümü yaparız ve doğalgaza kavuşuruz” diyerek yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istediler.

Editör: Haber Merkezi