68 yıldır esnaflık yapan Tekin Bilgin bisiklet sürmenin sağlığına özellikle dizlerine çok faydası olduğunu söyledi.

“BİSİKLETİMİ HİÇ SATMAYI DÜŞÜNMEDİM”

66 yıldır aynı bisikleti kullanıyor

Hiç bisikletini değiştirmeyi düşünmediğini belirten Bilgin, “Bu bisikletimin müşterisi çok ama satmıyorum. Çünkü emektar benim. Yeni nesil bisikletlere göre benim bisikletim daha güzel. Hem hafif hem de kadrosu küçük. Yeni çıkanların hem kadrosu büyük hem de boyum kısa olduğu için binemiyorum. Bu bisikletim benim için ideal. Hiç araba kullanmadım. Kullanmayı da düşünmedim. Daha önce araba ve beyaz eşya satışı yaptım” dedi.

“SAĞLIĞIMA ÇOK FAYDASI VAR”

66 yıldır aynı bisikleti kullanıyor

Bisikletini daha önce hiç tamire götürmediğini her şeyiyle kendi ilgilendiğini söyleyen Tekin Bilgin, “Her türlü arızasını kendim yapıyorum. Hiç tamirciye götürmedim. Ben bu dükkânda bisiklet ve aksamını satıyorum. Bisikletin bana çok faydası var. Özellikle bisiklet sürünce dizlerim hareket ediyor. Yürüyüş yapmayı ihmal ediyoruz. Tabi ki yürüyüş yapsak daha da güzel olacak” diye konuştu.

“ÇALINMAYA KARŞI ÖNLEMİMİ ALIYORUM”

Evle iş yeri arasında 1 kilometre mesafe olduğunu ve işine her gün bisikletle gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Bilgin, “Cumhuriyet meydanının orada oturuyorum. 1 kilometre yolu her gün bisikletle gelip gidiyorum. Bisikletimi devamlı kilitlerim onun için çalınma riski hiçbir zaman olmadı” şeklinde ifade etti.

Editör: Haber Merkezi