Geçtiğimiz hafta bir cemaat şeyhinin 6 yaşındaki kızını bir müridiyle evlendirdiği ortaya çıktı. Kız şu anda 24 yaşında savcılığa verdiği ifadede olayları açıklığıyla anlatmış. 2012 yılında 14 yaşındayken bir doktorun dikkati sayesinde olay açığa çıkıyor kızın kemik testine 21 yaşında birisi giriyor daha sonra olay savcılıkça örtülüyor şimdi o zaman olayı kapatan savcıya da soruşturma açılmış.Kızın anlattıkları ve telefon kaydı delillerini sosyal medyadan okuduğum kadarıyla buraya yazmaktan ar ederim.Olay ilk açığa çıktığında bazıları bu olayın açığa çıkmasını İslama saldırı olarak nitelemişler,Bu konu asla İslamiyet’e bağlanamaz.olayın gerçek olduğu dava iddianamesinin kabulü ve delillerin ortaya çıkması ile bazıları sessiz kalmışlardır. Ak Parti grup başkanvekili Özlem Zengin yaptığı açıklamada, 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesine ilişkin olarak; annenin, babanın ve failin ceza alması yetmez, cemaatse cemaat, hepsinin ifade vermesi gerekiyor demiştir. Baba ve Damat 15 Aralıkta tutuklandı. Olay bireysel Cemaatimizle ilgili değil diyen cemaat taraftarları mahkeme önünde toplanarak Hocamız azgın azınlığın talepleri doğrultusunda tutuklandı diye açıklama yapmışlar.

Bizim Yunus Emre,Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran (Nasrettin hoca) gibi bir sürü Alp Erenlerimiz var. İslamiyet’in doğuş dönemin de Hz Muhammed zamanın da olmayan mezhepler daha sonra Emevilerle birlikte ortaya çıkmış ve akabin de Tarikatlar doğmuştur.”Pîr-i Türkistan” lakabıyla bilinen Ahmet Yesevi hoca ve onun öğrencileri Selçuklu dönemlerin de ve Osmanlının kuruluş,yükseliş dönemlerin de tekkelerde sadece öğrenci yetiştirmemiş yol yapımından, yeni yerleşim yeri kurulmasına hatta yapılan savaşlarda ön saflarda savaşarak dönemindeki devlete yararlı olmuşlardır. Ahi Evranın eşi Fatma bacının kadınlardan oluşturduğu Bacıyân-ı Rûm,(Bacılar teşkilatı)Anadolu Selçuklu dönemin de düşmana karşı ön cephede savaşmıştır.Hacı Bektaş velinin Müritleriyle birlikte Buğday yolduğu medrese yapımında çalıştığı bilinir.

Şimdi cemaat olduğunu söyleyen gruplara bakın hangisi ülke için üretim geliştirme vs. yerler de varlar. Peygamber efendimiz günde 3 hurmayla,1 bardak sütle yetinirdi diye anlatıp lüks arabalarına binip gidiyorlar.İçlerin de Devlete,Millete gerçek vatansever şuurlu çalışkan gençler yetiştirenler varsa Ulu Tanrı onlardan razı olsun. Unutmayın bu Devlete hainlik eden fetö de bir cemaatti. Himmet diye diye topladıkları gayrimenkul ve paralarla kimlere hizmet ettikleri hain darbe girişiminden sonra açıkça ortaya çıktı.

10 gün önce Karabük te bir imam cami de kadınla yakalanmış.İki taraf gönüllü buraya kadar tamam.Tek sıkıntı imamın kadını camiye alması.Yıllardır diyoruz liyakat, liyakat.İmam da insandır diyeceğim de.Bir imamın camide bu olayı yaşaması sadece ben yaptım oldu zihniyetiyle açıklanabilir.İl müftüsü, camide eşi tarafından başka bir kadınla basılan imamla ilgili “Dini nikâhlılarsa görevine iade edeceğiz” demişti. Bu duruma göre bence Diyanet hatalı, O kadar bütçen var.2.3.hatta 4. Eş almak isteyen imamlar için yapsanıza ayrı ayrı lojmanlar.Neden yapmıyorsunuz? Yanlış kim tarafından yapılırsa yapılsın yanlıştır.Ne yazık ki son yıllarda,Benden olup yanlış yapan korunuyor.Senden olup yanlış yapan eleştiriliyor.Bazıları dini sadece ibadete indirgediler.Kul hakkı,Haram,Helal kimsenin umurunda değil.

Esen kalın …