Gazete dağıtıcılığının yanı sıra 40 yıldır sokak kedilerine baktığını söyleyen Hüseyin Horzum;“Mahalledeki sokak kedilerine bakıyorum. Onları doyuruyor, onlarla vakit geçiriyorum. 5 kediye bakıyorum” dedi.

“EVDE KALMAYA ALIŞTIM”

Pandemi döneminde evden dışarı çıkmadığını ve kendini korumaya aldığını ifade eden Horzum; “Doğma büyüme Çivrilliyim. 70 yaşındayım. Gazete dağıtım işini yaparken kendi kendimi teselli ediyorum. Esnaflarla muhabbet ediyoruz. Hem vakit geçmiş oluyor. Pandemiden dolayı artık evden dışarı çıkmıyorum. Evde kardeşlerimle birlikte kalıyorum. Evde kalmaya alıştım. Bir ay sanki bir saat gibi, bir günde sanki bir dakika gibi geliyor. Vakit hemen geçiyor.”diye konuştu.

50 YILLIK İŞE KORONA ARASI

“KENDİSİ YEMEZ KEDİLERE YEDİRİR”

Hüseyin Horzum’un kardeşinin eşi Yeter Horzum, abisinin virüs olunca artık dışarı çıkmadığını evde kedilerle vakit geçirdiğini ifade ederek; “Abim dışarı çıksa maske takmak zorunda. Abim de maske takmaz. O yüzden bir yere çıkmıyor. Sadece kapıdan dışarı bakar, kedileri ile vakit geçirir. İleride eltimin evi var. Oraya bile gitmiyor artık. Virüs olmadan önce giderdi. Bana makarna pişiriver der ve kedilere makarna yedirir. Kendisi için yaptığım yemeklerden ayırır kedilere verir. Kendisi yemez kedilere yedirir. Kediler bazen 5, bazen de 10 tane geliyor. Abim kedileri çok seviyor. Çarşıda ki esnaflarda eşime Hüseyin abimi soruyormuş. Hüseyin nerede ne yapıyor diye meraklanıyorlarmış. Eve ziyarete de geliyorlar.” şeklinde konuştu.

Kendisini sevenlere ve merak edenlere virüs bittiğinde aralarına döneceğini söyleyen Horzum; “Beni sevip merak edenler sağ olsun var olsunlar. Allah hepsinden razı olsun. Virüs ne zaman biterse o zaman yine gazete dağıtmaya devam edeceğim” dedi.

Editör: Haber Merkezi