Çivril’de 5 yıl önce döşenen büzler, dere yatağını kapatınca toprak altından çıkarıldı.

Kufi çayının Karayahşiler mahallesinden geçen kısmına döşenen büzler dere yatağını kapatınca köylünün isteği ile toprak altından çıkarıldı. 5 yıl önce döşenen büzlerin yapıldığı tarihte 1 buçuk MİLYON liraya mal olduğu belirtildi.

Karayahşiler mahallesinde 5 yıl önce muhtarın talebi ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Kufi çayı yatağına döşenen yaklaşık 50 büz, dere yatağını kapattığı ve su akışını engellediği için köylünün talebi ile DESKİ tarafından toprak altından çıkartıldı. Büzlerin dere yatağını kapattığını ve su ile gelen ağaç dalı gibi atıklarında boruların içinde kaldığını belirten köylüler “doğal açık dere yatağına kimseye sormadan getirdiler dünyanın parasını verip büz döşediler. Daha yapılırken dedik bu olmaz su gitmez, dere yatağını kendi elimizle kapatırsak sel olur su baskını olur diye, dinleyen olmadı. Yatırım yapılıyor diye milletin parasını toprağa gömdüler. Şimdi de bu olmadı diyerek onca malzemeyi toprak altından çıkartıyorlar” diyerek tepki gösterdiler.

Çivril’in en büyük derelerinden olan Kufi yatağında yapılan yanlış yatırımın su baskını sel olmadan kaldırılmasının olumlu bir çalışma olduğunu ifade eden köy halkı “zararın neresinden dönülse kardır. Bu büzler dursaydı kışın yağan yağmurla karla bu dere taşardı köyde onlarca evi ahırı su basardı. Nihayet dediğimiz dinleyen birileri çıktı da kötü bir olay yaşanmadan dere yatağı temizlendi” dediler.

Editör: Haber Merkezi