Lexa Pilates Studio eğitmeni Ayşen Gökçimen “Evde kalacağınız bu süreçte sizin ve büyüme çağındaki çocuklarınızın hareketsiz kalmaması oldukça önemli.”

4 GÜN EVDE HAREKETSİZ KALMAYIN

Koronavirüs salgını nedeni ile bu yıl 100. yılını kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerimizde olmamız gerekiyor. Salgına karşı mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 23 Nisan coşkusunu çocuklarımızla birlikte evden yaşayacağız.

EVDE YAPILABİLECEK SPORLAR ÖNEMLİ

4 GÜN EVDE HAREKETSİZ KALMAYIN

Bayram kutlaması ardından ise 4 günlük sokağa çıkma yasağı devam edecek. Evde kalınan bu süreçte ise hareketsiz kalmak büyük tehlike. Evde kalınan bu süreçte büyüme çağındaki çocukların başta olmak üzere herkesin hareketsiz kalmaması gerektiğini söyleyen Lexa Pilates Studio eğitmeni Ayşen Gökçimen, buna karşı evde yapılabilecek sporların önemini vurguladı.

EBEVEYNLER ÇOCUKLARA DESTEK OLMALI

4 GÜN EVDE HAREKETSİZ KALMAYIN

Evde yapılacak aktivitelerin hareket içermesi gerektiğini vurgulayan eğitmen Gökçimen “Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimleri için hareketli olmaları son derece önemli ancak parklarda sokaklarda koşturup oyun oynayamayacakları bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte ebeveynler olarak onlara her zamankinden daha fazla destek olmanız gerekiyor.

HAREKETSİZ KALMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Öncelikle bu süreçte çocuklarınızın doğru rol modeli örnek alması için sizde bilgisayar, televizyon ve telefon başından kalkın. Evde hareketsiz kalmak hem siz hem çocuklarınız için bu süreçte en önemli şeylerden biri olan bağışıklık sisteminizi de tehdit eder. Kendinizi ve çoçuklarınızı korumak için evde kaldığımız bu süreçte hareketsiz kalmamaya özen göstermelisiniz. Evde spor yapmak ve hareket sağlamak çok kolay ve önemli. Youtube’dan izlenebilecek videolar sayesinde bile hareket evde hareket sağlayabiliriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi