Mayıs ayında yapımı duran TOKİ ikinci etap inşaatında çalışmalar yine durdu.
Kasım ayında hak sahiplerinin dairelerini teslim alması hedeflenen TOKİ ikinci etap inşaatından çalışmalar yine durdu.
2021 yılı Ağustos ayında başlanan 440 dairelik ikinci etap TOKİ konutları inşaatı tekrar durdu. Mayıs ayında yaşanan duraksama ile teslim tarihi ötelenen inşaatların yeniden durması hak sahiplerini huzursuz ederken konuyla ilgili olarak taşeron firma ve belediyeden bir açıklama yapılmadı.
İnşaat çalışmalarının yeniden başlaması ve dairelerine kavuşmak isteyen hak sahipleri “TOKİ’den daire alanlar alt gelir durumunda yaşayan aileler. Büyük umutlarla girdiğimiz inşaat nedense sürekli duruyor. Önceki durmada artan maliyetleri bahane gösterdiler. Sonra tekrar ihaleye çıkıldı az bir süre haraketlilik oldu ama inşaat yine durdu” diyerek duruma tepki gösterdiler.
TÜM TÜRKİYE DE KONUT PROJESİ VAR ÇİVRİL’DE DURAKSAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dar gelirli aileler için açıkladığı sosyal konut projesinin tüm Türkiye’de işlediğini ancak Çivril’de duraklatıldığını ifade eden hak sahipleri “cumhurbaşkanımız dar gelirliler için ülke genelinde ev yapılması talimatını vermişken Çivril’de devam eden inşaat neden sürekli duruyor. Bu işte bir terslik var Çivril Türkiye değil mi? Her yerde her gün yüzlerce aile evine kavuşurken neden Çivril’de sürekli inşaat duruyor ve insanların hakları gecikiyor?” diye sordular.

Editör: Haber Merkezi