Çivril Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 05 Ağustos Pazartesi günü yapılacak.

Her zaman olduğu gibi yine Genç Çivril ekranlarından canlı izleyebileceğiniz meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülecek.

Görüşülecek olan bu gündem maddelerinin 3. sırasında yer alan madde ise dikkatimizi çekti. Yoruma açık olan bu madde de; “Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazların satışlarının yapılması yetkisi ile birlikte tapu devrinin de yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.” denilmekte.

Bu maddenin ne anlatmak istediğini düşününce akla ilk olarak “belediye mülklerinin mecliste görüşmeye sunulmadan encümen kararı ile direk satış ve tapu devrinin yapılması” geliyor.

Üzerinde biraz daha kafa yorunca; Mecliste satışı onaylanan taşınmazların encümen tarafından yapılan satışlarının yanı sıra tapudaki devirlerinin de encümen tarafından yapılabilme yetkisinin istenmesi şeklinde de algılana biliyor.

Bu gündem maddesi ilk akla geleni yansıtıyorsa böyle bir maddenin onaylanması hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı meclis üyelerince iki kez düşünülüp ölçülüp tartılacağından hiç kuşku yok. Bu madde satışların meclise gelmeden encümenin kararı ile yapılması isteğinin nedeni ne olabilir?

Yapılacak olan satışların mecliste görüşülmesi neden istenmemektedir?

Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran bir ittifakın böyle bir satış yöntemine ihtiyacı var mıdır çünkü zaten istediği yeri oy çokluğu ile satabilme yetkisine sahiptir.

Eğer ikinci akla geleni yansıtıyorsa yani meclis tarafından onaylanan satışların encümen tarafından satışının yanı sıra tapu devrinin de yapa bilme yetkisi isteniliyorsa bu maddeye eklenecek olan “Mecliste satışı onaylanan taşınmazların” ibaresi ile daha açıklayıcı yazılmış olması kafalardaki soru işaretlerini silebilirdi.

Pazartesi günü bu maddeden ne anlamamız gerektiğini hep birlikte göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi