Şubat ayı meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmeye başlamadan önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. CHP Grup başkan vekili Nuran şafak Samsun’da Atatürk anıtına yapılan çirkin saldırıyı kınarken MHP ve İYİ parti grup başkan vekilleri de yapılan saldırıyı kınadı. Grup başkan vekilleri Korona virüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milletvekillerine şifa temennilerini iletti.
Meclis başkanı Niyazi Vural’da grup başkan vekillerinin temennilerine katıldığını belirterek eğitim öğretim sezonun ikinci döneminin başlaması dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere başarı diledi.
İyi Partinin verdiği önere reddedildi.
Gündem dışı konuşmaların ardından İYİ Parti adına söz alan Grup Başkan vekili Koray Eren, önergede birçok belediyenin salgın dönemi boyunca kiracılarına kira desteği sağladığını belirterek “2020 yılından buyana pandemi şartlarında ilçe esnafımız zor günler yaşamaktadır. 2022 yılında pandemi şartlarına ilave olarak gelen zamlar esnafımızın belini bükmüştür. Elektrik faturalarını gören esnafımız dükkanlarını kapatma noktasına gelmiştir. Buldan Belediyesi pandemide zorlanan belediye kiracılarından 18 ay kira almama hususunda meclis kararı almıştır. Belediyeye ait işyerlerinde kiracılara pandemi desteği olarak 2022 yılında kira almama hususunu önerilerinize sunuyoruz”
Salgın döneminde birçok esnafın ve kurumun zorlandığına dikkat çeken meclis başkanı Niyazi Vural Çivril belediyesi olarak esnaf ve vatandaşlara salgın tedbirleri kapsamında destek ve yardımların yapıldığını belirterek “belediyemizin işyerlerinde kiracı olarak faaliyetine devam esnaflarımız vardır bunların kira artışları da yıllık Tüfe oranlarına göre yapılmaktadır. Biz Çivril Belediye Meclisi olarak Çivril de yaşayan 60 bin kişinin hakkını hukukunu korumakla görevliyiz. Onun için burada adaletli karar vermek zorundayız. Çivril belediyesi işyerlerinde kiracı olanlarla özel şahısların işyerlerinde kiracı olanların arasında bir denge kurmak zorundayız. Şimdi belediye kiracılarından kira almayıp diğer işyerlerinde esnaflık yapanların kira ödemesi uygun mu?” diye sordu.
Meclis başkanı Niyazi Vural’ın konuşmasına cevap olarak söz alan Koray Eren “öyle bir konuştunuz ki Buldan Belediyesi bu kararı almış ve adaletsizlik yapmış gibi anlattınız” dedi. Konuşmasında Çivril’in en büyük üçüncü ilçesi olduğuna dikkat çeken Eren “bizim de özellikle bu salgın dönenimde esnafa ve çiftçimize destek vermemiz gerek” dedi.
Yapılan gündem dışı konuşmaların ardın İYİ Partinin önergesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada önergenin gündeme alınması oy çokluğu ile reddedildi.

Editör: Haber Merkezi