Haziran ayında başlayan Nilüfer sezonu sulama sezonun açılmasıyla bitti.

Türkiye’nin en büyük Nilüfer çiçeği alanına sahip Işıklı gölünde tekne turları sona erdi. Nilüferleri görmek için yaklaşık 70.000 kişi Çivril’e geldi.

Ege Bölgesinin önemli turizm merkezilerinden Işılı gölünde Nilüfer sezonu bitti. Seraserli, Beydilli, Sundurlu ve Irgıllı mahallelerinden düzenlenen tekne turları ile yaklaşık 50.000 kişi Nilüferlerin güzelliğine şahit oldu. Yaklaşık 80 teknenin 2 ay boyunca yaptığı turlar ile ziyaretçiler gölün eşsiz güzelliği ve doğal hayatını yakından görme fırsatı yakaladı.

Haziran ayı ile birlikte başlayan ve sulama sezonun açılmasıyla Ağustos ayının ikinci haftası sona eren tekne turları ile ilgili olarak bilgi veren Beydilli mahalle muhtarı Atila Savran “göl etrafında yapılan düzenlemeler ile bu yıl daha çok turist ağırlama imkânımız oldu. Beydilli’de 50 tekne yaklaşık 30 – 35 bin kişiyi tura çıkardı, gölün etrafında bulunan diğer mahallelerdeki tekneci arkadaşlarımızda iki ay boyunca misafirlerini ağırladı. İki aylık Nilüfer sezonunda Çivril’e yaklaşık 70.000 bin yerli yabancı turist geldi. Bunların 50 – 55 Bini tekne turu yaptı” dedi.

TESİSLERİN FAYDASI ÇOK

Çivril Belediyesi tarafından yapılan ve faaliyete açılan park ve tesislerin gelecek yıllarda özellikle göl turizmine büyük katkı saplayacağını belirten muhtar Savran “önceki yıllarda büyük eksikliğini hissettiğimiz sosyla tesislerin bu yıl büyük ornada tamamlanmış olması teken turları ve turizme büyük faydası oldu. Önümüzdeki yıllarda tesislerin tam kapasite hizmete girmesiyle Çivril ve Işıklı gölü turizmi büyük bir aşama kaydedecektir” dedi.

ŞENLİK DEVAM ETMELİ

Bu yıl ilke defa düzenlene Nilüfer şenliklerinin devam ettirilmesi ve geniş kapsamlı yapılmasını sözlerine ekleyen muhtar Savran “Nilüfer turizmi ile birlikte mahallemizde bu yıl ilk defa Çivril Belediyesi katkı ve destekleri ile Nilüfer şenlikleri yaptık. Sezon öncesi bu şenlik özellikle yerli turistlerin ilgisini Çivril’e çekti. Bu şenliklerin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı yapılması faydalı olacaktır” dedi.

SAVAŞ YABANCI TURİSTİ KESTİ

Geçen yıllarda Nilüfer turları için özellikle Antalya’dan Rus ve Ukraynalı turistlerin geldiğini ifade eden Atila Savran “geçen yıl sezonda daha çok yabancı turist ağırlamıştık. Ancak bu yıl yaşanan savaş bizi de etkiledi. Yabancı turist sayımızda azalma oldu. Bu açığı yerli turist ile kapattık” dedi.

Kazasız ve güzel bir sezon geçirdiklerini sözlerine ekleyen muhtar Savran “iki ay boyunca güzel bir sezon geçirdik. Ne tekneci arkadaşlar ne de misafirlerimiz olumsuz bir durum yaşamadı. Emek veren destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi