Çivril’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle şehitler için Kur’an-ı Kerim okutuldu.

2016 yılında Fetullahçı Terör örgütü tarafından düzenlenen 15 Temmuz tarihli darbe girişiminin 3. yıl dönümü vesilesi ile Çivril Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında bir program düzenlendi.

Öğle namazı öncesi başlayan program da Çivril mezarlığında şehitlerin mezarları ziyaret edildi. Program Merkez Yeni Camiinde okunan Mevlid-i Şerif Programı ile devam etti. Namaz sonrası tüm şehitler için dualar edildi. Program sonrasında vatandaşlara lokma ikram edildi.

Akşam saatinde düzenlenen programın açılışı ise; İstiklal Marşı, Saygı Duruşu ile başladı.

Programa Çivril Kaymakamı Armağan Önal, meclis üyeleri, muhtarlar daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • 15 TEMMUZ’DA  ÇİVRİL

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Bu memlekette darbe olmaz, olamaz dedik. Yıl 2016 böyle bir şey olamaz dedik; fakat hakikaten gözü dönmüş FETÖ ve işbirlikçileri, eli kanlı terör örgütü haline dönüştü ve bu Milletin silahlarıyla yine bu millete silahlarını, tanklarını, toplarını doğrulttu, ateş etti. 251 vatan evladımız, askerimiz, polisimiz şehit oldu. Allah şehadetlerini kabul etsin. Allah rahmet eylesin. Gazilerimize de Allah hayırlı uzun ömürler versin. Allah, o günleri bizlere tekrar yaşatmasın. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Biz 15 Temmuz’da, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha anlamış olduk. Demokrasimizin önemini bir kez daha anlamış olduk. Tarihimizi çok iyi bilmemiz gerektiğini tekrar hatırlamış olduk. İşte burada bulunan siz Çivrilli hemşerilerim, çocuklarımıza tarihimizi anlatmamız lazım. İçimize fitnenin, fesadın, münafıkların girmesinin engellenmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Birlik ve beraberliğimiz muhafaza etmemiz gerekiyor. Böyle olunca da bu topraklarda ne bu ezanlar diner, ne de bu bayraklar iner. Biz bu topraklarda ilelebet yaşamaya devam ederiz.” şeklinde konuştu.

Kur-an-ı Kerim tilaveti, Tüm Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif Programı, Mehteran Gösterisi, Grup Diriliş eşliğinde Tasavvuf, İlahi, Şiir dinletisi ile devam eden program Mehteran eşliğinde Fener Alayı Yürüyüşü ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi