Hain terör örgütü FETÖ tarafından 7 yıl önce organize edilen 15 Temmuz darbesinin yıl dönümü Çivril’de farklı etkinliklerle anıldı.
Hain terör örgütü FETÖ tarafından 7 yıl önce organize edilen 15 Temmuz darbesinin yıl dönümü Çivril’de farklı etkinliklerle anıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında Çivril Kaymakamlığı ve Çivril Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Anma etkinlikleri 14 Temmuz Cuma gün Yeni Camide mevlid-i şerif programıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetive Çivril Belediyesi tarafından dağıtılan lokma hayrı ile devam eden anma etkinlikleri Şehitler Mezarlığı ile Cabar Milli Mücadele Şehitliği ziyareti ile devam etti.
Şehitliklerde yapılan duaların ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri 15 Temmuz Cumartesi günYasin-i Şerif ve duasının okunması ile başladı. Etkinliklerin akşamki bölümü Cumhuriyet Meydanındaaçılan fotoğraf sergisi ile devam eden anma program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye başkanı ve Kaymakamın konuşması ile devam etti.
Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser ve dinletisi ile devam eden etkinlik, Fener Alayı yürüyüşünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı yayınlaması ile devam etti.
Sinevizyon gösterisi ve müftülük tarafından hazırlanan şiir ve ilahi dinletisinin de yer aldığı etkinlikler sabah namazının kılınmasının ardından sona erdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural başta olmak üzere Çivril Kaymakamlığı sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hatice Zeybek, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali çolak, Emniyet Müdürü Asım Kayacı, Daire müdürleri, STK temsilcileri ile Çivrilliler katıldı.