Deprem sonrası Çivril’e yaklaşık 300 kişi geldi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası bölgeden uzaklaşmak isteyen aileler ülkenin dört bir yanına taşınırken Çivril’e de deprem bölgesinden yaklaşık 100 aile geldi.

Kaymakamlık ve AFAD işbirliği koordinesinde uygun yerlere yerleştirilen ailelerin ihtiyaçları Aile Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından karşılanırken hayırseverlerin bağışları da kaymakamlık ve belediye aracılığı ile ihtiyaç duyan ailelere teslim ediliyor.

Deprem bölgesindeki yurttaşlara yaptığı yardımları sürdüren Çivril, ilçeye gelen yaklaşık 100 aileye ev sahipliği yapıyor. AFAD aracılığıyla Çivril’e yerleşen 300 kişi için kolluk kuvvetleri ve Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gece gündüz çalışıyor. Vakıf personeli Çivril’e yerleşen ailelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuş durumda. Bakanlık tarafından ailelere verilen yardımların dağıtılmasının yanı sıra Çivrilli hayırseverlerin bağışlarını da Çivril Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri müdürlüğü tarafından depremzede ailelerin evlerine dağıtılıyor.

Editör: Haber Merkezi