Çivril’de düzenlenen Bisiklet Festivali’nin bu yıl 3.’sü gerçekleştirildi.

Çivril Belediyesi ile Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü’nün (AKİDAK) birlikte organize ettiği Bisiklet Festivali’ne 300 bisikletçi katıldı. 14 Haziran’da başlayan ve 3 gün süren bisiklet Festivali Çivril Belediyesi önünden start aldı. Belediye önünden Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önüne gelen bisikletçilere Çivril Belediye Başkanı Av. Niyazi Vural eşlik etti. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan festivalin açılış konuşmasını AKİDAK Başkanı Erkan Atila yaptı.

Konuşmasında Atila; “Çivril bisiklet kullanımında Türkiye 3.’sü bir ilçedir ve hep bununla guru duyarım. Bisiklet Çivril’in kültüründe var. Çivril’in dağı var, gölü var, nilüferler açtı.. Yüzlerce çeşit meyvenin yetiştiği müthiş bir ova Çivril. Siz bisiklet severleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Her geçen gün daha güçlü bir şekilde sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Her sene bekleriz, daha büyük bekleriz. Dostlarınızla, daha kalabalık bekleriz. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allah tekerinize taş değirmesin.” dedi.

Atila’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Çivril Belediye Başkanı Av. Niyazi Vural şunları kaydetti; “3. Bisiklet Festivalimiz İnşallah geleneksel bir hal alacak. Biz bisikletin önemini biliyoruz. 88 yaşında teyzemiz hala bisikletin üzerinden inmiyor, gayet sağlıklı, Allah nazarlardan saklasın, sağlığını da bisiklet binmeye borçlu olduğunu kendisi de bize söyledi. Bisiklet sağlıktır. Bisiklet ekonomidir. Bisiklet bir sevdadır. Çivril, bisikleti gerçekten sever. Sayın AKİDAK başkanım Erkan hocam da ifade etti. Türkiye de bisiklet kullanımında 3. sıradayız. Biz istiyoruz ki seneye 2. sıra olsun, ondan sonraki senede 1. sıraya yükselelim. Neden? Çünkü; bisikletin sağlığa faydalarını en iyi Çivrilliler biliyor. Bisikletin ekonomiye faydasını yine Çivrilli hemşerilerimiz biliyor. Evinden işyerine gelen meydandaki esnaf arkadaşlarımı bisiklete binmeye davet ediyorum. Buraya araba park etmeye, trafik sorunu yaratmaya gerek yoktur. Mazot yakmaya, benzin yakaya gerek yok ve bu sayede sağlığımıza kavuşacağız ve yine bisiklet sayesinde sosyalleşeceğiz. Arabayla giderken arkadaşına selam veremeyebilirsin çünkü yola bakmak zorundasındır ama bisikletle çok rahatlıkla el sallayıp selam verebilirsin. Çivril bisikleti sevdiği için bizlerde bu etkinliği devam ettirmek istiyoruz. Bu sayede Çivrilimize, mesela şuan dışarıdan 150 bisikletçi geldi. Yarın bu sayı 200-250 olacak. Önümüzdeki yıl emin olun buraya 500 bisiklet sevdalısı dışarıdan gelecek, bisikleti ile Çivrilimizi gezecek ve Çivril’in güzelliklerini memleketlerinde anlatacaklar. Bu sayede binlerce turist Çivril’e gelecek ve bu turist kardeşlerimiz Çivril ekonomisine katkı sağlayacaklar. Biz Çivrillimizi düşündüğümüz için, Çivrilli esnaflarımızı düşündüğümüz için böyle bir etkinliğin altına imza atıyoruz. İnşallah bu etkinliğin katılım sayısı önümüzdeki yıllarda artarak çoğalacak. Ben Çivrilimize gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

Festival süresince Ahmetçik mesire alanına kurdukları çadır kampında kalan bisiklet severler Çivril’in bir çok yerini gezip görme imkanı buldular. Festivalin 2. günü bisiklet severler “İki Teker Herkese Yeter” etkinlikleri kapsamında Işıklı, Akdağ ve Kocayayla parkuru olmak üzere 77 kilometrelik mesafeyi kat etti. Festivalin son gününde pedal çeviren sporcular Işıklı Gölü etrafında turlarını tamamladılar.

Ayrıca Bisiklet Festivaline katılmak için 25 Mayıs’ta Almanya’nın Stuttgart kentinden yola çıkan Ekim Özkul (51) ve Alman arkadaşı Tibor Hovart (63) günde 150 kilometre yol yaparak toplamda 3012 Kilometre yolu 21 günde tamamlayarak Çivril’e geldi. Çivril Bisiklet festivaline ilk defa katıldığını belirten Özkul “kaderimizde buda varmış. Memleketimde düzenlenen bir organizasyona katılmaktan çok mutlu oldum. Alman arkadaşımla eğlenceli bir yolculuk geçirdim sağ olsun bana yol arkadaşlığı yaptı” dedi.

İzmir’den gelen bir diğer bisikletçi Çivril’i çok sevdiğini, topraklarının çok verimli olduğunu, insanlarının çok misafirperver olduğunu, seneye nasip olursa tekrar gelmek istediğini söyledi. Mesleğinin dağcılık olduğunu, iki yıldan beri bisiklet kullandığını ve daha çok sevdiğini söyledi.

Aydından gelen bir başka bisiklet sever ise “bisiklet özgürlük demektir” diyor.

Editör: Haber Merkezi