Çiftçinin ürünü para etmiyor ve çiftçi dışarıdan ülkemize ithal edilen ürünlere isyan ediyor.

Çivril’in Özdemirci Mahallesinden ilhan ailesi 67 yaşında anneleri 7 yaşında çocukları ile sıcağın altında tarlada çalışırken kendi ürünlerinin para etmeyip dışarıdan ürün alınmasına tepki gösteriyor.

  • Bizim Ürettiklerimiz para etsin artık

Hasan İlhan ve Raziye İlhan Çifti tepkilerini şöyle dile getiriyor; “Annem 67 yaşında ve o da bu yaşında tarlaya haşhaş kırmaya geliyor. Çiftçinin, köylünün hali zor. Mazot, gübre para.

Devletimiz dışarıdan hiç bir şey getirmesin artık. Bizim ürettiklerimiz para etsin artık. Hep dışarıdan gelen para ediyor. Her şey para, gübre para, yem para. Bizimkisi niye para etmiyor. Ama dışarıdan gelen kapış kapış. Eskiden burada nohut ekiliyordu. Şimdi hiç kimse nohut ekmiyor. Niye? Para etmiyor, adam satamıyor. Biz istiyoruz ki yerli üretim para etsin.

  • Bizim Ürettiklerimiz para etsin artık

Koyun vardı 10 sürü, 15 sürü çıkıyordu. Şimdi bir sürü çıkıyor. İthal getiriliyor. İthal, ithal.

BİZ EKMEK BULAMIYORUZ SURİYELİLERE EKMEK PARASI VERİYORUZ

Şu çocukların haline bir bak. Güneşin altında kuruyorlar. Şu saat oldu biz daha eve gideceğiz. Bu Suriyelileri besleyeceğimize bu çiftçilere, bu çocuklara bir şey yapsalar daha iyi olacak. Mazot olmuş 6.5 TL bunu nasıl yapacağız bilmiyorum. Gübre atamadık bu sene, çapa yapamadık.

Biz evimizde ekmek bulamıyoruz, Suriyelilere ekmek parası veriyoruz, dairede duruyor kirasını biz veriyoruz. Bunu biz her yerden duyuyoruz. Denizli Devlet Hastanesine gittim. Yemin ediyorum gerçek, samimi söylüyorum. Kendimi orda yabancı hissettim. Yani bir adresi soracak olsan Türkü bulmak zor artık. Bak çocuklara 6-11 yaşları arasındalar. Sabah beşte geldik şuan saat beş buçuk, on iki saattir tarlada güneşin altında çalışıyorlar. Bir ellerine ayaklarına bakın. Bizim yaptığımız para etmiyor, etmiyor.”

Editör: Haber Merkezi